Met DR Hotel komen er 67 kamers bij in centrum Waregem: “Het is iets ruimer uitgedraaid dan een B&B”

Jens Ottevaere en Tine Van Canneyten: “We zouden aanvankelijk een B&B openen, maar er dienden zich kansen aan om het groter aan te pakken.”© PNW
Jens Ottevaere en Tine Van Canneyten: “We zouden aanvankelijk een B&B openen, maar er dienden zich kansen aan om het groter aan te pakken.”© PNW
Redactie KW

Een gezellige, bescheiden bed & breakfast in het centrum van Waregem. Dat was het plan van Tine Van Canneyt en Jens Ottevaere. Al is het uiteindelijk iets ruimer uitgedraaid, want volgend jaar opent DR Hotel met 18 kamers om te beginnen. “Op termijn worden het er 67.”

Op het einde van de Stationsstraat gaat een imposante werf schuil achter enkele beschermde panden. Tine Van Canneyt (30) en Jens Ottevaere (28) bouwen er hun boetiekhotel, dat DR Hotel zal heten. “De zware gietijzeren poort, die we behouden als hoofdingang, heeft ingewerkte initialen die naar de gewezen bewoners (Palmer Desmet en Marguerite Rommens, red.) verwijzen. Tegelijk is het ook een knipoog naar onze kinderen, die Danielle en Rafael heten”, vertelt Tine, van wie het een jeugddroom was om een hotel uit te baten. “We zouden aanvankelijk een B&B openen, maar er dienden zich kansen aan om het groter aan te pakken.”

Zwembad

In de eerste helft van volgend jaar opent het eerste deel van het hotel de deuren. De eerste kamers bevinden zich achter de beschermde gevels en in een nieuwbouw die uitkijkt op de grote binnentuin. Onder de tuin van 1.000 vierkante meter komt er een parking met 32 plaatsen, bereikbaar vanuit de Oude Vijvestraat, en een zwembad met wellness. “Boven het zwembad, dat zich dus in de kelder bevindt, zal een grote glazen constructie liggen. Zo kun je vanuit het water naar buiten kijken”, legt Jens uit.

Het hoofdgebouw biedt naast de kamers ook plaats aan een receptie, een bar en verschillende zalen. “Het gaat om drie zalen van verschillende groottes en een orangerie. Een van de zalen met keuken zal dienst doen als ontbijtruimte voor de gasten, maar in principe kun je ze allemaal huren. Omdat alle zalen naast elkaar liggen en over meerdere in- en uitgangen beschikken, kunnen we er ook één grote hal van maken”, gaat Jens verder. “De bar zal trouwens vrij toegankelijk zijn. We willen een hotel met een open deur zijn. Iedere Waregemnaar is welkom. Ook het terras op onze binnentuin willen we zo uitspelen”, vult Tine aan.

Geen concurrentie

Behalve zakelijke overnachtingen wil het duo zich ook toeleggen op toerisme. “Tijdens de weekends, vakanties en zomermaanden krijg je weinig zakenlui over de vloer, dat willen we opvangen met toeristische overnachtingen. De Leiestreek is ideaal voor fietsvakanties en wandelingen, maar Waregem komt te weinig uit de verf. Daar heeft het tekort aan hotelkamers mee te maken.”

Toen Tine en Jens in 2018 de eerste plannen voor hun hotel klaar hadden, kende de paardenstad nog een groot tekort aan hotelkamers. Ondertussen verrijst aan de Elindus Arena een vestiging van het Parkhotel uit Kortrijk. Dat wordt een viersterrenhotel met 72 kamers en in omvang dus vergelijkbaar met DR Hotel. “Concurrentie? Neen, de industriezones in de buurt blijven groeien, dus we zijn er zeker van dat beide hotels hier kunnen bloeien.” (PN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.