https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Met Doedelweekend willen we weer leven in de brouwerij brengen”

Melissa Vantuyne en Andy Eeckloo van Den Doedel.
Bieke Cobbaert

Om het eenjarig bestaan van hun restaurant/brasserie Den Doedel 2.0 te vieren, organiseren Andy Eeckloo en Melissa Vantuyne het feestweekend Den Doedel Stunt. “Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus zal er van alles te beleven vallen in heel de Noordomstraat”, aldus de uitbaters.

“We hebben vorig jaar in augustus de deuren van Den Doedel 2.0 geopend, maar we zijn door corona slechts goed en wel vier maanden open geweest. Omdat we deze bijzondere eerste verjaardag toch wilen vieren én omdat we Koekelare graag opnieuw wat leven willen inblazen, hebben we beslist om een Doedelweekend te organiseren. Deze driedaagse hebben we Den Doedel Stunt gedoopt, maar we trekken heel de Noordomstraat mee in dit verhaal.”

Rampjaar

“Want niet alleen voor ons, maar voor bijna iedereen heeft corona voor een rampjaar gezorgd. Niet enkel met lokale handelaars in de straat hebben wij de handen in elkaar geslagen, ook verenigingen of andere lokale handelaars zijn welkom om in dit feestweekend in onze straat iets op het getouw te zetten”, begint uitbater Andy Eeckloo.

“Artiesten als Sergio, Leah Bien, Edje Ska & De Pilchards, … zorgen voor de ambiance”

Op vrijdag start het feestweekend om 17 uur met een avondmarkt, op zaterdag is er braderie met foodtrucks en op zondag is er rommelmarkt vanaf 5 uur. “Verenigingen of handelaars die op de braderie willen staan met een standje of foodtruck, kunnen mij daarvoor contacteren. Ook particulieren die op de rommelmarkt willen staan, mogen mij een seintje geven. Ze kunnen daarvoor terecht in Den Doedel of op het nummer 0472 44 42 56.”

Fantastische zangeres

Maar er staat nog meer op het programma. “Elke dag van ons feestweekend staan er artiesten op ons openluchtpodium. Op vrijdag starten we met Leah Bien. Wie haar al heeft bezig gehoord, weet dat ze fantastisch goed kan zingen. Zij zal bekende hits brengen”, vervolgt Andy.

“Daarna geeft Chris Reilhof het beste van zichzelf. Op zaterdag om 15 uur geeft jong talent Nathan de aftrap en om 17 uur zorgt Don Martin voor de ambiance. Om 21 uur maakt de enige echte Sergio zijn opwachting.”

Gratis optredens

Ook op zondag pakt Den Doedel Stunt uit met een mooie affiche. “Om 18.30 uur is het aan Edje Ska & De Pilchards en om 21 uur sluiten we af met een André-Hazesimitator. De toegang tot al deze optredens is bovendien gratis. Het hele feestweekend zal de Noordomstraat ook afgesloten en verkeersvrij zijn.”

Wie ook een streepje cultuur wil meepikken, kan daarvoor terecht op zondag 15 augustus op het Concertplein, in Huis Proot en De Balluchon. Daar heeft de kunst- en cultuurmarkt koekelArt plaats.

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.