Memlinc Matuvu zomerterras verrijst uit bouwput

The Memlinc Matuvu is open tot 29 augustus. © (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Mirakels bestaan nog. Op tien dagen tijd toverde Christophe Declercq een bouwput om tot een sfeervol zomerterras van 500 vierkante meter. In The Memlinc Matuvu zijn zitplaatsen voor 150 personen. De unieke pop-up is open tot en met 29 augustus.

“Het Albertplein is al maanden een diepe bouwput”, vertelt Cristophe Deklerck, patron van het tegenoverliggende Memlinc Palace Hotel.

“Het vroegere Matuvuplein krijgt straks een ondergrondse garage met privéparking en wordt bovengronds heraangelegd met een imposante glazen koepel en een grote waterpartij. Het plein moet klaar zijn tegen 2023. Dat betekent dat het Alberplein momenteel een grote bouwput is. In afwachting van het definitief vernieuwde Albertplein kwamen we enkele weken terug op het idee om een uniek zomerterras te bouwen. Tien dagen geleden zijn we, samen met onze geëngageerde partners, aan de slag gegaan met het realiseren van een prachtig pop-up zomerterras.”

“In tien dagen tijd, boven een diepe bouwput, een unieke pop-up horecazaak in mekaar steken, is niet evident. Dankzij de medewerking van de gemeente, de bouwheer van de parkings die straks onder het Albertplein komen en onze partners werd het concept in twee weken gerealiseerd.”

“Ons zomerterras is gebouwd op de fundamenten van de ondergrondse parking. Daarop bouwden we een stelling van 10 meter. Vervolgens werd de stelling bedekt met een platform van 50 meter breed waarop onze unieke pop-up zomerterras is gebouwd. Van 10 tot 22 uur serveren wij op ons zomerterras cocktails, tapas en fruits de mer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier