Mart 2 heropent terras met beperkte zomerse kaart: “We verlangen heel hard”

Sabine Paret en Eva Verhelle van restaurant Mart 2 in Moorslede staan te popelen om er opnieuw in te vliegen.© (Foto JS)
Sabine Paret en Eva Verhelle van restaurant Mart 2 in Moorslede staan te popelen om er opnieuw in te vliegen.© (Foto JS)
Redactie KW

In Moorslede staan Eva Verhelle, Sabine Paret en Pol Verhelle te trappelen om terug de deuren van hun restaurant Mart 2 op de Marktplaats te heropenen. “Ons terras blijft zoals het was, maar we passen wel onze menukaart voor even serieus aan.”

Het gezin Verhelle startte in 2017 het restaurant Mart 2 in het centrum van Moorslede op. De voorbije jaren groeide de horecazaak uit tot een populaire plaats voor personen die genieten van gezellig tafelen.

“We tellen af naar zaterdag. Na al die maanden gesloten te zijn, verlangen we nu echt naar de heropening”, aldus dochter Eva. De uitbaters beschikken over een terras met achtentwintig plaatsen aan de voorkant van de zaak. Een uitbreiding van het terras komt er bewust niet. “Het is niet de bedoeling dat we de rust van de buren verstoren en ook de nabijheid van de fonteintjes zou misschien wel voor problemen durven zorgen.”

Eindelijk terug lekkere cocktails maken en serveren aan onze klanten

In aanloop naar de heropening werd de eetkaart wel grondig aangepast. “Tijdelijk althans, want het is de bedoeling dat we straks terug een ruime kaart kunnen aanbieden.” Mart 2 kiest voor verse, eerlijke producten. Zo wordt onder andere toegespitst op pasta’s en salades. “Ook een steak tartaar en een Passendale Burger staan op de menukaart.”

Zomerse drankjes

Reserveren op voorhand wordt aangeraden. “Bij slecht weer kunnen we de mensen afbellen. Op die manier ontstaan er geen misverstanden.”

Naast de eetkaart zet men bij Mart 2 de komende weken ook extra in op lekkere zomerse drankjes. “Ik kijk er alvast terug naar uit om de lekkere cocktails van voorheen terug te maken en te serveren voor de klanten”, aldus Eva. Mart 2 is de komende weken telkens open van donderdag tot en met zondag. Op donderdag en zaterdag enkel ’s avonds, op vrijdag en zondag zowel ’s middags als ‘s avonds. “Eens het binnengedeelte terug open mag, zullen ook de openingsuren terug worden aangepast”, aldus Eva. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.