Margot zoekt overnemer voor Ma-Ju

(foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Margot Trauwaen (72) laat na vijf jaar haar goed draaiende dagzaak Ma-Ju over op de Grote Markt. Een overnemer is er vooralsnog niet, en de eigenaar wil daarvoor ook niet over een nacht ijs gaan. “Mijn hart en ziel zitten in deze bar.”

Ze mag dan wel van Aalst afkomstig zijn, het woordje ‘aangespoeld’ hoort Margot Trauwaen (72) liever niet. “Al op mijn vijftiende stond ik hier wekelijks op de markt met textiel. Blankenberge is mijn nieuwe thuis geworden”, zegt ze. Vijf jaar geleden nam ze de Ma-Ju over, voorheen de Monte Leone. “Ik heb vroeger ook nog horeca gedaan en wou mezelf vijf jaar geleden nog eens een nieuwe uitdaging opleggen. Eerst had ik een taverne op het oog in de Leopoldstraat. Toen dat niets werd, kwam ik bij deze zaak uit en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Dit heeft vanaf de eerste dag goed gedraaid”, vertelt Margot.

Haar zaak heeft dan ook een echte topligging. “Andere troeven zijn het grote, zonnige terras en de meterslange toog. Ik heb hier zelf altijd uitsluitend met dranken gewerkt, maar je zou perfect ook snacks op de kaart kunnen zetten. De keuken is nu alleen niet zo goed uitgerust”, aldus Margot, die op haar 72ste eindelijk wat meer tijd voor zichzelf wil nemen. “Ik heb een tijdje geleden iemand leren kennen waardoor ik anders in het leven sta. Tijd om met ons tweetjes te genieten”, klinkt het.

Margot is bereid om eerst nog een tijdje mee te draaien met de nieuwe uitbater, als die wordt gevonden. “Want een bestaande zaak overnemen, is niet zo evident. Ik heb hier in die vijf jaar een goed cliënteel opgebouwd en zou het spijtig vinden als dat verloren zou gaan. Mijn hart en ziel zitten in deze zaak”, besluit ze. (WK)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met horecamakelaar Frank Van Hulle op 0476 28 96 78 of via fr.v.pm@proximus.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.