M’adam Traiteur verwelkomt je voor gezonde wereldkeuken: “Hiervan heb ik altijd gedroomd”

Celine Jonckheere en Olivier Terrie zijn er alvast klaar voor. © (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Celine Jonckheere (30) gooit op 20 juli de deuren van M’adam Traiteur, in de Langestraat, open voor het grote publiek. “Ik ga resoluut voor de wereldkeuken. Ik bied ook een ruim gamma gerechtjes aan die passen binnen een keto-dieet”, zegt Celine.

Ook Celine Jonckheere kwam in de Langestraat terecht voor de opening van haar nieuwe zaak. De straat blijft dus bijzonder populair bij veelal jonge ondernemers die met een nieuw project willen starten. “Het is inderdaad een leuke en heel diverse straat”, zegt Celine. “En nog betaalbaar. Het pand – dat ik ontdekte toen ik samen met een vriendin op wandel was op zoek naar een handelspand voor mijn plannen – stond al een tijdje leeg. Ik had dus het geluk dat ik geen overnameprijs moest betalen.”

Celine heeft al behoorlijk wat ervaring in de horecasector maar wel bij een andere afdeling. “Ik volgde de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en aansluitend volgde ik nog een opleiding hotelmanagement”, aldus Celine. “Vervolgens heb ik zeven jaar in Amsterdam gewerkt, van mijn 21ste tot mijn 27ste. Eerst drie jaar aan de receptie van een hotel, daarna drie jaar als medevennoot in restaurant Lieve, gespecialiseerd in typisch Belgische gerechten.” In 2017 kwam Celine terug naar België waar ze mee ging werken in de Oostendse vestiging van restaurant Sanseveria, uitgebaat door een goeie vriend van haar, om later dan nog in de Brugse vestiging aan de slag te gaan.

Indonesië en Suriname

“Toen ik dertig werd, tijdens de coronacrisis, realiseerde ik me dat het tijd werd om mijn grote droom te realiseren: een eigen zaak. Ik ben altijd al heel graag met voeding bezig geweest en in Amsterdam heb ik echt de wereldkeuken ontdekt, zoals de Indonesische en Surinaamse keuken. Dat is ook de keuken waar ik nu voor ga. Er zijn al behoorlijk veel traiteurs die top zijn in klassieke streekgerechten maar ik wil dus iets anders doen. En ik bied ook een ruim gamma gerechtjes aan die passen binnen een keto-dieet, arm aan koolhydraten dus, maar zeker héél erg smaakvol.”

Info: https://madamtraiteur.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten