Louis maakt je met een automaat alvast warm voor zijn restaurant

Louis Buyck aan zijn ‘Fou de Lou’-automaat. Het begin van veel meer.© PNW
Louis Buyck aan zijn ‘Fou de Lou’-automaat. Het begin van veel meer.© PNW
Redactie KW

Op de hoek van de Moerbosstraat en de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve vind je sinds maandag een nagelnieuwe automaat met bereide gerechten. Louis Buyck (24) biedt er zijn ‘Fou de Lou’ aan, in afwachting van het restaurant dat hij volgend jaar op de site wil bouwen.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Louis al tonnen ervaring in de horeca. Hij werkte onder meer in Bistro Le p’tit Coeur in Sint-Eloois-Vijve, restaurant Mes Amis in Waregem en café Cottage in Waregem. Nu is de tijd rijp om zelf iets op te starten.

“Vorig jaar hebben mijn vriend en ik het voormalige pand van kapsalon Da Vinci gekocht om er zelf een nieuwbouw neer te poten. Op termijn zal ik hier dan een eigen restaurant openen”, vertelt Louis, die aan het Instituut Stella Matutina in Brakel en de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge studeerde.

Grootmoeders tijd

Omdat het restaurant nog niet voor meteen is, behelpt Louis zich nu met een automaat. Hij biedt daarin salades, soepen, hapjes en dagschotels aan. “Op al mijn verpakkingen staat er ‘tafelen, just link écht’. Dat is een beetje nostalgisch bedoeld. Het is de bedoeling om te koken zoals in grootmoeders tijd, met artisanale recepten. Denk bijvoorbeeld aan hutsepot en ovenschotels tijdens de winter”, zegt de Waregemnaar.

Een liter soep van Louis kost 4 euro, een salade vind je al vanaf 9 euro. Naast de automaat van Louis vind je ook een broodautomaat van Bakkerij Wouter uit Wielsbeke.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.