Lindsey en Patrick openen Seafoodbar Belge op Eiermarkt: “Mixed grill visschotel zeer populair”

Lindsey Van de Geuchte met rechts haar medewerkster Kyara Marchand. © (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Wie graag een stukje vis of bordje zeevruchten lust, heeft er een nieuw adresje bij om te ontdekken. Op de Eiermarkt openden Lindsey Van de Geuchte en Patrick Kabongo hun Seafoodbar Belge. “Je kan bij ons zowel terecht voor een uitgebreide maaltijd als voor een klein hapje tussen het winkelen door”, zegt Lindsey.

Liefhebbers van vis, oesters en ander lekkers uit de zee kunnen hun hart ophalen. Brugge heeft er een visrestaurant bij en dat wel in het hartje van de stad. Op de Eiermarkt, in de schaduw van het Belfort. In het pand was voorheen jarenlang café Don Quichote gehuisvest. “We gebruiken bewust de naam seafoodbar in plaats van restaurant omdat we daarmee het laagdrempelige karakter van de zaak benadrukken. De mensen kunnen hier terecht voor een uitgebreide, verzorgde maaltijd maar ook voor een kleiner hapje bij het aperitief, tussen het winkelen in de stad door”, vertelt Lindsey Van de Geuchte, die de zaal voor haar rekening neemt terwijl haar man Patrick Kabongo zich als chef kok over de keuken ontfermt.

Geen nieuwkomers

Lindsey en Patrick zijn geen nieuwkomers in de Brugse horeca. Ze runden voorheen elf jaar lang, sinds 2009, restaurant In Den Wittenkop in de Sint-Jakobsstraat. Patrick werkte eerder ook al in het bierrestaurant Erasmus in de Wollestraat. “Mijn man Patrick werkt heel graag met vis in de keuken en een zaak waarin we ons daar echt kunnen op toespitsen was al lang zijn droom. We zochten een tijdje naar een geschikt pand; en een mooi hoekpand als dit leek ideaal. De locatie is echt top want de mensen komen ook graag om te eten naar de Eiermarkt; al enige tijd niet meer enkel om uit te gaan”, gaat Lindsey verder. “Uiteraard zijn de toeristen ook welkom, maar we richten ons toch in de eerste plaats op een lokaal publiek. En ik heb de indruk dat de Bruggelingen ons toch al ontdekt hebben in de luttele weken dat we geopend zijn. Met dit concept, het lekkerste uit de zee in een ongedwongen sfeer, vullen we precies wel een leemte in. Is het nu voor een vissoepje, een pot mosselen of een plateau fruits de mer; iedereen is even welkom.”

In de korte tijd dat we open zijn, hebben de Bruggelingen ons al ontdekt

“We gaan er prat op dat alles kraakvers en in huis bereid is. Ook de frietjes zijn met de hand geschild en ook de mayonaise maken we steeds zelf. Er kruipt veel werk in, maar de mensen appreciëren dat ook wel. Wat opvalt is dat de Bruggelingen verzot zijn op onze mixed grill visschotel met verse frietjes. De mond-aan-mondreclame heeft duidelijk al zijn werk gedaan.”

Alle praktische info op: www.seafoodbarbelge.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten