Life Danscenter Izegem brengt eigen biertje uit

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Davy Desloovere en Dieter Vandeputte van Life Danscenter Izegem hebben niet stilgezeten tijdens de lockdown en lieten hun creativiteit de vrije loop. Hun danscenter is niet alleen een plaats om te dansen, maar ook om elkaar te ontmoeten.

Daarom staken ze samen met Piet Salomez van de Izegemse brouwerij ’t Alternatief de hoofden bij elkaar om een bier te brouwen. Zo werd ‘den Dansenden Oap’ geboren. Het past perfect in de rij van de bieren van ’t Alternatief die al worden aangeboden in Life Danscenter zoals ‘de Bittere Waarheid’ en ‘den Ambetanterik’. “We zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met ’t Alternatief”, aldus Davy en Dieter. “De brouwerij staat voor eerlijke ingrediënten en brouwt zijn bier zonder kleur- en bewaarstoffen. We kunnen ons volledig vinden in die visie en beschouwen dat als een meerwaarde voor ‘den Dansenden Oap’.

Wat mag je verwachten van den Dansenden Oap? “Het is een donkerblond biertje geworden. De smaak is moutig en volromig met een lichte bitterheid. In het aroma ontdek je hoppe, een lichte citrustoets en ook een fruitig aspect. Het bier is gebrouwen zonder toevoeging van suiker, wat het geschikt maakt voor mensen met diabetes. Met zijn 6,5 graden is ‘den Dansen Oap’ iets sterker dan een gewone pint, maar niet té straf. Kortom, een aangename doordrinker met net dat beetje meer”, besluiten Davy en Dieter.

Het bier wordt gelanceerd bij de heropening van de horeca indoor op woensdag 9 juni. Iedereen die op die dag tussen 18u en 22u langskomt, kan gratis proeven van het nieuwe brouwsel. (KA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.