Let’s Shake rijdt cocktails en ambiance je tuin binnen

Ona Hoornaert, Mattis Braet, Camille Van Dorpe en Warre Spiessens zijn klaar om er een spetterende zomer van te maken.©TOM VAN HOUTTE TVW
Ona Hoornaert, Mattis Braet, Camille Van Dorpe en Warre Spiessens zijn klaar om er een spetterende zomer van te maken.©TOM VAN HOUTTE TVW
Tom Van Houtte

Laat die zomer maar komen! Vier jongeren, allen behorend tot de leiding van Chiro Nellekijn, komen met hun cocktail- en entertainmentbar op wielen je feestjes van drank en massa’s amusement voorzien. “Naast het shaken van cocktails staan we in voor dj-sessies, fotoreportages en zelfs goocheltrucs aan tafel.”

Warre Spiessens (18) kwam op het idee om een cocktailbar op wielen uit te tekenen en vond Chiro-kameraad Mattis Braet (19) bereid om eraan mee te bouwen. “Vorige lente hadden we zowat elke avond tijd, omdat er door corona toch niks op de agenda stond”, vertelt het duo. “We wilden de bar eerst fietsend kunnen rondvoeren, maar daarvoor viel hij net iets te zwaar uit.” Vandaar dat hij wordt vervoerd met een aanhangwagen. “Een poortje van 75 cm is al breed genoeg om hem een tuin te kunnen binnenduwen want de wielen staan er nog altijd aan”, zegt Ona Hoornaert (19), die net als Camille Van Dorpe (22) een nicht is van Warre.

Proefkonijnen genoeg

Alle vier zijn ze niet vies van een lekkere cocktail en als Mattis weer eens met smaken experimenteert, vindt hij bij de Chiro proefkonijnen genoeg. “Ons almaar uitbreidende aanbod telt momenteel een achttal cocktails, van de opkomende Moscow Mule tot een variant op Tom Collins. Maar we vergeten natuurlijk ook klassiekers als picon en mojito niet en voor wie het liever alcoholvrij houdt, shaken we mocktails.”

Volgens de vier is ‘entertainmentbar’ een nog betere omschrijving voor Let’s Shake dan cocktailbar, want op eenvoudige aanvraag neemt Warre plaats achter zijn draaitafel en houdt Ona haar professioneel fototoestel in de aanslag om het feestgedruis in beeld te brengen. “Ik wil mij hier nog verder in bekwamen”, zegt ze. Ook Warres broer Mo kan meekomen om de tafels af te gaan met zijn goocheltrucs. “Je kunt ons boeken voor een eerste communie tot een 60ste verjaardag.”

De entertainmentbar werd al met succes uitgetest met de Chiro op de kermis in Dentergem. “Ook tijdens een driedaagse pop-upstore van het kledingmerk waarvoor mijn vriend werkt, werden onze cocktails gesmaakt”, zegt Ona. “Veel mensen hadden ons al willen boeken. De communies in mei komen nog te vroeg, maar in de zomer willen we shaken dat het een lieve lust is.”

Info: www.letsshake.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.