Lunch- en koffiebar ‘Living’ van Nele Vroman en Hanne-Lore Lernout is na een door het slechte weer wat aarzelend begin, op 10 juni definitief uit de startblokken geschoten. “De eerste weken was het voor ons nog even wennen maar ondertussen hebben we iedere dag al de handen vol gehad”, zeggen ze. “Heimwee naar onze vroegere job? Nee, dat hebben we niet.”
Twee leraressen die hun job in het college van Zwevegem opgaven om een eigen horecazaak te beginnen. Niet iedereen zou het ‘onzekere voor het zekere’ kiezen. Blijkbaar hebben Nele en Hanne-Lore wel wat ondernemersbloed en ze hadden in elk geval een duidelijk project voor ogen. Met lunch- en koffiebar ‘Living’ wilden ze een omgeving creëren, waar mensen iets konden drinken en eten in een huiselijke sfeer. Een plek waar je alleen of met je vrienden van een drankje of hapje kunt genieten. Vandaar de naam ‘Living’ in de beide betekenissen van wonen en leven.
Dapperen
“Zaterdag 8 mei konden we na een lange voorbereiding voor het eerst ons terras achteraan de zaak openen”, zeggen ze. “Het was druilerig weer, soms kil en koud, regenachtig…. We waren verrast het hoe ‘dapper’ onze eerste klanten waren om na al die maanden thuis zitten, ondanks minder weer, eindelijk weer eens te kunnen genieten van een terrasje. Wij waren er alvast klaar voor. Vanaf dag één hadden we alles in huis wat op de kaart stond. En we hebben allebei alles gegeven.”
Woensdag 9 juni mochten de horecazaken ook binnen weer openen. “Voor ons een dag later omdat dinsdag en woensdag onze sluitingsdagen zijn. “En vanaf die dag hebben we hier al heel wat klanten mogen ontvangen. Lendeledenaren, mensen uit de regio, ex-collega’s en leerlingen uit het college van Zwevegem… Die eerste weken waren voor ons ook echt niet te onderschatten, ook al omdat wij hier altijd met verse producten werken. En naast de vaste kaart bieden we iedere middag drie suggesties aan. Vandaag (maandag) bijvoorbeeld staan een lamskroontje, gegrilde steak en fish sticks op het bord. Zoetekauwen worden hier ook niet vergeten en kunnen proeven van onze pannenkoeken, zelfgebakken taart en appelflappen… En wat ons vooral deugd doet zijn de vele sociale contacten die we hier hebben, tevreden gezichten en klanten die terugkeren.” (IB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier