La Thé opent koffie- en theehuisje in Poperinge

Febe Alleweireldt en Jesse De Bever van La Thé. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Carmen Boeraeve
Carmen Boeraeve Medewerker KW

In de Ieperstraat in Poperinge zal binnen een half jaar een koffie- en theehuisje te vinden zijn. La Thé, de koffie- en theezaak van Jesse De Bever en Febe Alleweireldt is momenteel een onlineshop, maar weldra komt daar een Bar La Thé bij, in het pand van de voormalige winkel Line.

Jesse De Bever (25) is opvoeder en werkt in De Ast. Zijn vriendin Febe Alleweireldt (24) werkt eveneens als opvoedster, maar in dagcentrum De Keper. Binnenkort starten ze een nieuw avontuur met Bar La Thé. “Ik heb altijd al graag koffie gedronken”, begint Jesse te vertellen. “Ik kocht een boek om mij verder te verdiepen en werd zo geïnteresseerd dat ik een cursus volgde om koffie zelf te kunnen branden. Later volgde ik dan nog een cursus thee-sommelier. Ik kocht een eigen brander en ging aan de slag in het tuinhuis van mijn ouders. Ik koop de koffiebonen zelf in en ga deze dan gaan branden volgens de gewenste smaak. Mijn bonen komen voornamelijk uit Zuid-Amerika. De thee koop ik zo in, in dat productieproces kom ik niet tussen.”

Vlakbij Grote Markt

“In maart 2020 ben ik gestart met mijn webshop”, vervolgt Jesse. “Mensen kunnen online producten bestellen, maar ik heb onder andere ook pakketten samengesteld naar aanleiding van Moederdag en de feestdagen. We beginnen ondertussen wat naambekendheid te krijgen. Los van de webshop is het altijd onze droom geweest om te starten met een koffiehuisje. Toen we op zoek gingen naar een huis om samen te wonen, zagen we dat deze voormalige winkel in de Ieperstraat te koop stond en toen leek de puzzel meteen samen te vallen: zowel een huis om in te wonen, als een uniek pand op een mooie locatie voor een koffie- en theehuisje, op een boogscheut van de Grote Markt”.

Authentiek pand

“We zijn ondertussen in gesprek met de architecten om de plannen af te werken en daarna te starten met de verbouwingen. We willen moderne elementen in ons authentiek pand verwerken. Op termijn willen we ook het terras aan de achterkant van het pand gebruiken. De bedoeling is dat Bar La Thé open is tijdens het weekend en de vakanties, later ook op vrijdag. We werken momenteel nog allebei fulltime als opvoeder en willen dat ook nog even zo houden. Naast thee en koffie willen we ook ontbijten aanbieden en kleine lunches.”

“Hier mikken we niet op de klassieke keuken, maar wel modernere en ongekende lunches. Vanaf de middag willen we ook taarten en pannenkoeken serveren. We hebben hiervoor opleidingen gevolgd. We zouden graag tegen de zomer de zaak openen, maar we moeten nog zien of dat haalbaar is. In tussentijd gaat de onlineshop verder en zijn we geregeld te vinden op evenementen. We kijken er alvast naar uit om onze eigen zaak te starten in het centrum”, aldus Jesse en Febe. (CB)

Info: www.la-the.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.