Kust tevreden over heropeningsdatum horeca

Bron: Belga

De kustgemeenten zijn over het algemeen tevreden met de heropeningsdatum voor de horeca. Dat blijkt dinsdag na het Overlegcomité. De verschillende kustburgemeesters zijn blij dat er duidelijk perspectief is. Al zijn er wel nog bedenkingen bij de regeling waarbij terrassen langer open mogen blijven dan horecazaken indoor.

De kustburgemeesters zijn over het algemeen opgelucht dat horecazaken op 9 juni de deuren weer mogen openen. “Ik ben tevreden en opgetogen. Al begrijp ik wel dat er begeleidende maatregelen zijn”, zegt burgemeester van Oostende Bart Tommelein. Wel hoopt de burgemeester op betere communicatie omtrent de precieze regels voor horecazaken. “Een scenario zoals met het plexiglas op 8 mei moeten we vermijden. De praktische uitwerking zouden ze beter overlaten aan het lokaal bestuur, binnen het afgetekende kader van het Overlegcomité.”

Ook burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery hoopt dat het Ministerieel Besluit voldoende op voorhand wordt gepubliceerd. “Horecazaken moeten zich kunnen voorbereiden. Iets op het laatste moment nog aankondigen kan niet de bedoeling zijn.”

Kritisch

Verschillende kustburgemeesters zijn wel kritisch over de regeling rond het sluitingsuur van de horeca vanaf 9 juni. Daarbij is beslist dat het binnengedeelte van horecazaken om 22 uur moet sluiten, terwijl terrassen tot 23.30 uur mogen openblijven. “Ik vind dat een absurde regeling, maar daar schrik ik niet meer van. Ik ben al tevreden dat de horeca kan heropenen”, aldus burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker.

Ook burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote vindt de regel opmerkelijk. “Dat wordt een regel die heel moeilijk te handhaven is. Er komen zodanig veel nieuwe regels en versoepelingen dat onze diensten niet meer alles kunnen handhaven”, aldus De Groote.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten