Koppel blaast legendarische Bar Bristol nieuw leven in

Charlotte Arena en Bruce Lyber, hier met een delegatie van het schepencollege: “Aan de ziel van de Bristol hebben we niet geraakt.”© JRO
Charlotte Arena en Bruce Lyber, hier met een delegatie van het schepencollege: “Aan de ziel van de Bristol hebben we niet geraakt.”© JRO
Redactie KW

Bar Bristol op het Leopoldplein in Oostende heeft nieuwe uitbaters. Charlotte Arena en Bruce Lyber heropenen de legendarische taverne en serveren lokale biertjes en streekproducten.

Velen kennen de Bristol nog als de taverne van de legendarische Roland zaliger. Met Charlotte en Bruce, drie jaar geleden uit het Gentse overgewaaid naar Oostende, opent een jong duo de zaak opnieuw. “De kaart en het interieur veranderen, maar aan de ziel werd niet geraakt.”

Op het menu staan ‘guabao’ (gestoomde buns), maar ook nog steeds garnaalkroketten, bouillabaisse en steak tartaar. “We willen graag ooit bij de top tien van de beste Belgische cafés horen, met verse lekkernijen van lokale handelaars”, steekt het koppel de ambities niet onder stoelen of banken.

Billie Cup

Bar Bristol is ook de eerste horecazaak die de Billie Cup hanteert, een lokaal statiegeldsysteem. Je betaalt eenmalig een euro waarborg per beker. Zo kan je op een duurzame manier genieten van je warme meeneemdrankje. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.