Koetshuis aan kasteel Blauwhuis in Izegem opent deze zomer al: “We konden niet wachten”

(foto MPM) © Maxime Petit
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het gerenoveerde kasteel Blauwhuis opent pas in september de deuren als evenementenlocatie, maar wie nu al een tipje van de sluier wil kan al eens langs gaan in het koetshuis. In en aan de vroegere oranjerie kan je deze zomer al terecht voor een hapje en een drankje. Dit najaar opent ze de deuren als brasserie met volwaardige keuken.

De renovatie van het kasteel en de ontwikkeling van de woonsite Blauwpoorte worden in goede banen geleid door projectontwikkelaar Jan Romel. Begin september kan het VIP-gebeuren van Izegem Koers er al in de binnentuin plaatsvinden en naar het eind van die maand toe kunnen ook het kasteel en de brasserie in het koetshuis volledig uit de startblokken schieten.

Niet wachten

“Toch willen we niet tot dan wachten om al eens naar buiten te treden en de mensen op een laagdrempelige manier met deze toplocatie kennis te laten maken”, zegt Jan Romel. “Mensen kunnen de hele zomer lang terecht in het koetshuis voor een drankje en een hapje. Dat kan van woensdag tot en met zondag, van 11 tot 23 uur.”

De uitbating is in handen van het nieuw opgerichte Blue Castle Events, dat straks ook de evenementen in het kasteel in goede banen zal leiden. “We voorzien deze zomer alvast fingerfood, tapas en een uitgebreide drankenkaart in het koetshuis”, vertellen Joeri Beusen en Jonas Van Thillo van Blue Castle Events.

“Binnen kunnen we tot 140 mensen ontvangen, op het terras voor de deur tot 180 mensen. Vanaf de tweede helft van september wordt het koetshuis een volwaardige brasserie, met chef-kok Huang Hai Trung die er in de potten zal roeren. Hij werkte eerder al in La Durée in Izegem en Va et Vient in Kortrijk en weet culinair dus van aanpakken. Hij belooft vernieuwende gerechten op tafel te toveren.”

Koetshuis vernieuwd

Ook het koetshuis is helemaal vernieuwd, met aan het plafond mooie bloemencreaties. “We hebben een prachtige muurschildering die als blikvanger dient”, zegt Jan Romel. “Daarop zie je de geschiedenis van het kasteel en het domein door de jaren heen. Met onder andere een rolletje voor Gilles en Alexander de Pélichy, maar ook ik ben er ergens in terug te vinden. Verder zijn er veel referenties naar sport, cultuur en groen, elementen die in de toekomst op deze site belangrijk zullen zijn.”

Jan Romel heeft dan ook grote plannen met het kasteel. In de rotonde komt een restaurant dat tijdens evenementen dienst zal doen en het gelijkvloers zal je kunnen huren voor bedrijfs- en privéfeesten. “Een van de nieuwe functies wordt video-mapping, waarbij we lichtcreaties op de gevel of binnen in het kasteel kunnen projecteren en dat op maat van bedrijven of particulieren”, zegt Jan.

“Ook in het koetshuis gaan we die techniek toepassen.” Deze zomer zal er tevens van alles te beleven zijn. Er is een zandbak voor beachvolleybal en er zal regelmatig een springkasteel staan. In de rotonde zal je soms ook al een blik kunnen werpen. Zo zal het Life Danscenter er geregeld dansavonden organiseren, waarbij passanten vrijblijvend binnen kunnen kijken.”

(VD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier