Koen Devos wordt privékok in luxueuze bed and breakfast La Cravache: “Eindelijk kunnen we openen”

Koen Devos in de zitkamer met het terras op de achtergrond waar zaterdagavond de eerste gasten zullen tafelen.© (Foto XCOM)
Koen Devos in de zitkamer met het terras op de achtergrond waar zaterdagavond de eerste gasten zullen tafelen.© (Foto XCOM)
Xavier Coppens

Niet alleen de terrassen gaan open op zaterdag 8 mei, maar ook de luxueuze B&B La Cravache van Koen Devos en Anja Verheye. “Eindelijk”, zucht het horecakoppel, “want we wachten al sinds oktober om onze bed and breakfast te openen.”

Het gastronomische restaurant La Cravache in de Gentstraat in Rekkem kreeg er in oktober een kindje bij. De gloednieuwe B&B werd de kers op de taart van 30 jaar La Cravache. “Helaas werd de opening er een in mineur, want enkele weken later was daar die tweede lockdown. En dus bleef de B&B dicht tot nader order”, vertelt chef-kok Koen Devos. Tot zaterdag 8 mei dus. De eerste gasten hebben meteen al gereserveerd voor zaterdag. “Het restaurant openen we niet ’s avonds. Dan is alleen de B&B open. Er zijn twee mooie kamers van 50 vierkante meter: de suite Amaynia en de suite Montrose. De twee kamers zijn verbonden met een luxueuze keuken met zithoek met een fornuis van Molteni.”

Twee koppels die samen een kamer huren kunnen ’s avonds genieten van een gastronomische maaltijd op het uitgebreide terras, met aan het fornuis een privékok: de chef-kok Koen Devos zelf. “Als de coronamaatregelen achter de rug zijn, eet iedereen ’s avonds gewoon in het restaurant. Nu het restaurant tijdelijk enkel ’s middags open is, wou ik iets extra doen voor wie een kamer huurt ’s avonds. Die mensen kunnen rekenen op een etentje op het terras met vier, of op hun kamer met twee. De keuken is zo uitgerust dat ik een hele gastronomische maaltijd kan klaarmaken.” Op het terras van de B&B heb je een prachtig uitzicht en onder de kamers verblijven de paarden van Koen en Anja. De kamers zijn immers genoemd naar de paarden die het koppel zelf gekweekt heeft.

Voor thema-avonden of extra arrangementen om de nieuwe B&B in de verf te zetten, is het nog wat te vroeg. “Dat komt later wel. ’s Middags zetten we in op ons mooi terras bij het restaurant. Van dinsdag tot en met zondag kunnen we elke middag tot 50 gasten ontvangen aan tafels van vier personen. Met extra verwarmers en een overkapping zorgen we ervoor dat de gasten elke middag in het droge zitten en uit de wind.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.