https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kevin en Heidi van cafetaria De Mote in Koekelare gaan laatste seizoen in

Kevin Vanderschommen op het terras van de cafetaria aan het sportcentrum.© Foto Coghe
Kevin Vanderschommen op het terras van de cafetaria aan het sportcentrum.© Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Nog tot op het einde van de zomer zijn Heidi Devriendt en Kevin Vanderschommen de vaste gezichten van de cafetaria aan het sportcentrum in Koekelare. Daarna ruimen ze, na acht jaar, plaats voor een nieuwe uitbater. “We hebben er veel energie ingestopt om van De Mote een mooie trekpleister te maken.”

Het gemeentebestuur van Koekelare zoekt nieuwe cafetaria-uitbaters voor het gemeentelijk sportcentrum in de Belhuttebaan. Behalve de twee sporthallen is er ook een groot terras met pal daarvoor de gloednieuwe speeltorencombinatie die van cafetaria De Mote een trekpleister maakt voor gezinnen met kinderen. De huidige concessie eindigt op 31 augustus. Dat wil zeggen dat de huidige uitbaters Heidi Devriendt en Kevin Vanderschommen, beiden 41 jaar, nog het zomerseizoen uitdoen.

Zware stiel

“De concessie zou normaal eindigen op 31 augustus volgend jaar, maar we zijn overeengekomen met de gemeente om de concessie een jaartje vroeger te beëindigen”, begint Kevin. “De coronacrisis heeft niets te maken met onze beslissing, maar ze heeft deze wel versneld. We hadden sowieso gezegd dat we dit maar negen jaar zouden doen en de concessie niet meer zouden verlengen. Het zal dus een jaartje minder zijn. De horecastiel is mooi, maar ook zwaar. We willen hierna graag wat meer van ons sociaal leven genieten.”

Niet meer in horeca

Heidi is in feite de uitbaatster van de cafetaria, Kevin springt bij als meewerkende echtgenoot. “Ik werkte de voorbije jaren halftijds als leerkracht lichamelijke opvoeding en informatica in het Sint-Godelievecollege in Gistel. Ik stap weer voltijds in het onderwijs. Heidi is ondertussen ook weer voltijds gestart als HR-verantwoordelijke bij CNH.”

Maar Heidi en Kevin blijven de cafetaria dus uitbaten tot op het einde van de zomer. “We heropenen ons terras samen met de horeca. In mei en juni is dat bij mooi weer op woensdag, vrijdag en in het weekend. In de zomer is dat dagelijks. Het principe waarop we altijd al werkten.”

Trekpleister

Wie de nieuwe uitbater van de cafetaria wil worden, kan zijn kandidatuur indienen tegen dinsdag 29 juni. Alle informatie is te vinden op de website van de gemeente. “We wensen onze opvolgers alvast alle succes toe. Toen we destijds met de cafetaria begonnen, lag die zo goed als stil. We hebben er veel tijd en energie ingestoken om er weer een mooie trekpleister van te maken. We hopen dat onze opvolgers er ook iets moois van maken”, besluit Kevin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten