Kevin Dierckens uit Izegem fotografeert leegstaande horecazaken

Kevin Dierckens trok met zijn fototoestel in aanslag naar enkele horecazaken en legde de ‘leegheid’ ervan vast op de gevoelige plaat. “De horecamensen reageerden enthousiast en stelden zich zelf kandidaat. Ik heb nu elf zaken geportretteerd, maar sluit hier nu de reeks af.”

De prachtige beelden - hier in brasserie Vintage - onderstrepen de leegte in de horeca.
De prachtige beelden – hier in brasserie Vintage – onderstrepen de leegte in de horeca.

Kevin Dierckens is op dezelfde dag geboren als Olivier Deschacht. Dinsdag vierde hij zijn 40ste verjaardag, al haalde Kevin daarmee in tegenstelling tot ‘Oli’ niet het nationale nieuws. De prille veertiger zit ook te midden de verbouwingswerken in zijn woning in de Henri Dunantstraat. Sinds vijf jaar wonen Kevin en zijn vriendin Eline Hollevoet in Izegem. “Mijn vriendin is van Kortemark, ikzelf van Tielt. We zijn ergens in het midden komen wonen”, lacht Kevin.

Met Lena (4,5) en Theo (1,5) heeft het gezin twee kindjes. Maar bij ons bezoek zuigt ook de speelse hond Remco heel wat aandacht naar zich toe. “Een kruising tussen een labrador en golden retriever, een echte lieverd. Remco is zes jaar oud, we zijn hem 5,5 jaar geleden uit het asiel gaan halen. En hij is ook heel lief naar de kindjes toe.”

Kevin Dierckens.
Kevin Dierckens.

Kevin werkt als grafisch vormgever bij reclamebureau BOA in Lauwe. “Professioneel ben ik dus vaak met beelden bezig, maar ik volgde ook lessen fotografie in avondschool. Op ons werk hebben we ook een grote fotostudio waar ik al heel veel bijleerde.”

“Ik ben gestart met hondenfotografie, maakte vervolgens de stap naar productfotografie en heb nu ook al mijn brevet om met drones te mogen vliegen en lever dus ook luchtfotografie af. Als fotograaf bied ik dus het hele pakket aan, ook communiefoto’s bijvoorbeeld.”

Hart voor horeca

Maar in zijn vrije tijd trok Kevin de jongste weken naar de diverse horecazaken in Izegem. “Ik heb het wel voor de horeca. Toen ik nog in Tielt woonde waren in mijn jongere jaren De Keet, D’Hespe, De Nachtwacht… mijn favorieten. Hier in Izegem hebben we al Bistro Vincent en de Oude Sint-Pieter ontdekt.”

Maar aan dat rijtje voegde Kevin er de jongste weken nog heel wat toe. “Er bestaat een Facebookgroep waar hobbyfotografen in hun stad of gemeente de leegstaande horeca gaan fotograferen. Om die mensen en hun problematiek toch wat in de actualiteit te houden en hen een hart onder de riem te steken.”

“ Ik contacteerde enkele cafébazen en van het een kwam het andere. Ze stelden zich op de duur zelf kandidaat. Ik ging langs bij café Aubisque, Bistro Vincent, brasserie De Gilde, Gaspar, ‘t Damberd, Maison Noire, de Oude Sint-Pieter, ‘t Belfort, Te Lande, ‘t Hemelhuys en Vintage. Elf in totaal, maar door de verbouwingswerken die we hier nu uitvoeren, zal ik nu ook afsluiten. Ik moet hier wat helpen. Maar ondertussen leerde ik heel wat mensen kennen. Hun verhaal is vaak heel gelijklopend, ze zien zwarte sneeuw.”

Ook in zijn job is het alle hens aan dek. “Bij BOA maken we onder andere de Aldi-folders die je elke week in je bus krijgt. En een van de komende weken maken die promotie voor hondenspeelgoed. En onze Remco is daar het model van dienst.” Om in het oog te houden dus.

(WVS)

De fotoreeks kun je bekijken op Facebook of via www.kevindierckens.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.