Kerstmagie in kasteel du Parc in Vlamertinge

Op de foto: Johan Deleu (Gezinsbond), Nancy Terriere (Femma), Luc D’Hooghe (KWB Vlamertinge), graaf Frédéric du Parc en Kris Devloo (directeur Vrije school De Vlam). (foto EG)
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Graaf Fréderic du Parc opent voor de derde keer zijn kasteeldeuren voor het groots opgezet, uniek en geanimeerd ‘Kerstmagie’ in het kasteel du Parc. Daarnaast geeft hij opnieuw de kans aan vier Vlamertingse verenigingen om de bezoekers te verwennen in de gezellige Winterbar in de kasteelschuur.

Voor de derde maal sinds de bouw van het kasteel in 1860 is het sprookjesachtig kasteel du Parc in Vlamertinge open voor het publiek. Van 4 tot en met 26 december dompelen de kasteelbewoners, de Kerstman en zijn gevolg de bezoekers onder in een adembenemend kerstspektakel op diverse locaties in het kasteel, andere dan vorig jaar. Alles is volledig omgetoverd in een magische kerstsfeer.

“De KWB, de Gezinsbond, Femma en het oudercomité van VBS De Vlam bieden de bezoekers voor of na het evenement de mogelijkheid tot een gezellig samenzijn in de kasteelschuur. Die zal, net zoals het kasteel, omgetoverd worden in een sfeervolle winterschuur”, zegt Luc D’Hooghe, voorzitter van de KWB. “Dit unieke project is een samenwerking tussen de vier Vlamertingse verenigingen en de organisatie van Kerstmagie.”

Johan Deleu, voorzitter van de Gezinsbond, benadrukt dat het expliciet de wens is van graaf du Parc dat de uitbating van de Winterbar in Vlamertingse handen is. “De familie du Parc heeft een jarenlange band met Vlamertinge. De volledige opbrengst van de Winterbar gaat dan ook naar doelen die de verenigingen versterken in sociaal en familiaal engagement. Op die manier zet graaf Fréderic du Parc een jarenlange familietraditie verder door de plaatselijke gemeenschap te steunen.”

Winterbar

“Door de historische band tussen de school en de kasteelbewoners kunnen we weer de uitnodiging van graaf Fréderic niet zomaar naast ons neerleggen”, gaat Kris Devloo, directeur van De Vlam verder. “Het oudercomité, ondersteunend personeel, leerkrachten en schoolbestuur bemannen samen met de andere verenigingen de Winterbar.”

Dries Boeraeve, “We zijn open op vrijdag en in de weekends, elke dag is verdeeld in een aantal shifts”, geeft Dries Boeraeve, voorzitter van het oudercomité, tekst en uitleg bij de praktische uitwerking van de Winterbar. “We bieden een aantal typische streekgebonden dranken en een lekker winters hapje aan. Om alles extra gezellig te maken, gebeurt dit in een aangepast kader. Je kan ‘Kerstmagie’ bezoeken, gecombineerd met de Winterbar. Maar je kan ook alleen de Winterbar aandoen voor een gezellige babbel. Dit concept zet Vlamertinge opnieuw op de kaart, zowel in de gemeente als ver daarbuiten.”

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.