Kaffee Renée ontwaakt uit haar winterslaap

Liesbeth Verstraeten is blij dat ze haar zaak weer kon openen.© AN
Liesbeth Verstraeten is blij dat ze haar zaak weer kon openen.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en de daar bijhorende subsidie van 250 euro, viel niet in dovemansoren. Voor veel restaurants en cafés blijkt het aanbieden van een afhaal- of leveringsdienst (een beetje) redding te brengen in crisistijd. Zo ook voor Liesbeth Verstraeten (51), zaakvoerder van Kaffee Renée in de Lange Steenstraat.

Deed het mooie weer van de afgelopen dagen jou ook hunkeren naar een lekkere frozen yoghurt? Dan is er goed nieuws! Kaffee Renée is ontwaakt uit haar winterslaap, je kan er sinds afgelopen weekend zowat alles dat op de menukaart staat, afhalen.

“In oktober hebben we besloten om samen met de rest van de horecazaken te sluiten. Het slechte weer hield de mensen weg uit de winkelstraat, dus het was de moeite niet om open te doen voor afhaal”, legt Liesbeth uit. Liesbeth runt ook nog een groothandel en de Leonidaswinkel even verderop in de straat. Zich vervelen, zat er de afgelopen maanden dus niet in.

“Maar toch kriebelde het om Kaffee Renée opnieuw te openen zodra we de zon zagen. Veel vaste klanten hadden de vraag ook al een paar keer gesteld”, vertelt ze met een lach. “Al onze gerechten en drankjes zijn altijd al beschikbaar geweest om af te halen. We hadden dus alle nodige potjes en zo al staan. Een beetje jammer voor het ecologische aspect natuurlijk, maar daar is niets aan te doen. En ook mijn personeel stond te springen om er weer in te vliegen. Ik ben dus vorige week snel naar de winkel gesprint om al onze verse producten in te slaan en we zijn meteen gestart.”

De onverwachte opening was meteen een succes. De koers en de ondertussen bekende FC De Kampioenenwandeling lokten heel veel mensen naar het centrum. Bij momenten was het even aanschuiven bij Liesbeth. “Het is heel fijn om onze klanten terug te zien. Hopelijk houdt het mooie weer aan en kunnen we tegen eind deze maand al ons terras zetten. Je voelt dat de mensen dat nodig hebben”, besluit ze.

Kaffee Renée in de Lange Steenstraat 32 is voorlopig enkel open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 18 uur. Vooraf reserveren, is niet nodig. Behalve frozen yoghurt kan je er ook taart, verse fruitsalade, thee, koffie en warme chocomelk afhalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.