Johann Deronne opent nieuw café Le Centre op Grote Markt in Komen

Johann Deronne voor café Le Centre op de Grote Markt in Komen dat op 1 juli opnieuw de deuren opent.© CLL
Johann Deronne voor café Le Centre op de Grote Markt in Komen dat op 1 juli opnieuw de deuren opent.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het leven en ook de economie trekt zich, na een lange periode van onzekerheden, ook in Komen terug op gang. Op de Grote Markt, in de schaduw van de kerktoren, opent Johann Deronne (44) binnenkort de deuren van zijn nieuwe café Le Centre. “Mijn objectief? Binnen hier en enkele maanden een bierkaart hebben met meer dan 200 referenties op”, klinkt het gemotiveerd.

8 mei was voor heel wat horecazaken dé datum van de herwonnen vrijheid. Terrasjes mochten opnieuw klanten ontvangen en de tapkranen draaiden overuren. Café Le Centre bleef echter dicht.

“De vorige uitbater is de combinatie gezondheidsperikelen en coronaproblematiek niet te boven gekomen. De zaak stond dus leeg en over te laten, een gelegenheid waarover ik niet al te veel heb moeten denken”, vertelt Johann Deronne.

Schitterende locatie

Johann, met roots in Frankrijk, zocht al een tijdje naar een nieuw avontuur en vond zijn uitdaging in Komen-Waasten. “De locatie is gewoonweg schitterend”, lacht hij. “Pal voor de kerk, net naast de markt! Het is een ideale combinatie! De zaak beschikt ook over een feestzaal waar we 70 mensen in alle comfort kunnen ontvangen en dankzij de twee terrassen kunnen we ook onder een stralende zon bedienen.”

Het café opent de deuren opnieuw op 1 juli en Johann heeft enkele bijzondere nieuwigheden in petto. “Het mag allemaal wat meer peps bevatten” sluit hij af. “Vandaar dat we alles in gereedheid brengen om hier met de regelmaat van de klok karaokes te organiseren en zelfs digitale wedstrijden met buzzers en dergelijke.”

Meer dan 200 streekbieren

“Combineer dit met mijn streefdoel van meer dan 200 streekbieren die ik op de kaart wil zetten en je begrijpt al snel waarom ik sta te popelen om de deuren voor het eerst te kunnen openen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier