https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Johan en Virginie zijn nieuwe uitbaters van Au Miroir in Ieper

Johan Van Overbeke en Virginie Geldof voor hun nieuwe zaak, waarvoor ze nog personeel zoeken. (foto EF)©Eric Flamand
Johan Van Overbeke en Virginie Geldof voor hun nieuwe zaak, waarvoor ze nog personeel zoeken. (foto EF)©Eric Flamand
Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Brasserie en tearoom Au Miroir op de Grote Markt heeft niet alleen een vernieuwd interieur, maar ook nieuwe zaakvoerders. Johan Van Overbeke en Virginie Geldof, uitbaters van Ypres Burger, willen vanaf 9 juni opstarten om zo het weekend van de Dolle Dagen voor de eerste keer op volle toeren te draaien.

Het horecaverhaal van Johan Van Overbeke begon vijftien jaar geleden al. “Toen was ik vertegenwoordiger in de horeca, maar zeven jaar geleden heb ik samen met Geert Verhelst (zaakvoerder van frituur ’t Kattekwaad, red.) Ypres Burger opgestart op de hoek van de Grote Markt en de D’Hondtstraat. Drie jaar geleden ben ik dan, samen met Virginie Geldof, volledig eigenaar geworden van Ypres Burger.”

Vanuit die keuken hadden Virginie en Johan een mooi zicht op de Grote Markt. “Zo zagen we ook dat het ruime terras van Au Miroir van ‘s morgens vroeg tot in de late namiddag in de zon baadt. Geregeld staken Virginie en ik de Grote Markt over om er een koffietje te drinken. Die momentjes gaven ons een goed gevoel en we hadden ons al voorgenomen om Au Miroir over te nemen mocht de mogelijkheid zich ooit voordoen. Al is deze coronaperiode zeker niet vanzelfsprekend om zo’n overname te doen. Toch zijn wij er vast van overtuigd dat alles weer goed komt zoals voorheen, want dit is een toplocatie.”

Belevenis

Johan en Virginie willen Au Miroir verder uitbaten als brasserie en tearoom. “’s Morgens kan je in de ochtendzon rustig genieten van je koffietje, ’s middags serveren we een lekkere lunch en de keuken is vanaf dan ook doorlopend open voor snacks. In de namiddag zullen we ook zorgen voor een mooi aanbod van desserts of een verfrissing. ‘s Avonds kun je hier dan rustig tafelen met familie of vrienden. In Au Miroir willen we van foodsharing een belevenis maken, waarbij we ook bieren en tapas verrassend aan elkaar willen koppelen.”

Au Miroir wordt geen restaurant, zegt Johan. “Verwacht dus bij ons geen steaks of mosselen, daar is al voldoende aanbod van op de Grote Markt. Als brasserie trekken we de kaart van eenvoudige klassieke gerechten, die we een eigen touch willen geven. We leggen de klemtoon op vers en betaalbaar. Om dat alles te realiseren zullen we wel nog wat nieuwe krachten nodig hebben. De invulling van die vacatures is een uitdaging, want elke horecazaak schreeuwt momenteel om personeel. Wie nog een job zoekt, mag zeker contact opnemen.”

Info: Au Miroir, Grote Markt 12 www.aumiroir.be, info@aumiroir.be, 057 20 47 88.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.