Jeugdhuis ‘t eXperiment kan alsnog gasten ontvangen: Met wat hulp van de gemeente en op zelfgemaakte bankjes

Vlnr Sien Coulier, Amy Roose en Fleur Vansimaeys.© (Foto GST)
Vlnr Sien Coulier, Amy Roose en Fleur Vansimaeys.© (Foto GST)
Redactie KW

Het was twee weekends met man en macht werken, om het terras van ‘t eXperiment klaar te krijgen voor de heropening op 8 mei. Het jeugdhuis was door financiële en infrastructuurproblemen al sinds begin maart 2020 gesloten, maar kan dankzij de tussenkomst van de gemeente weer opengaan.

“Het is wel een hele aanpassing geweest, omdat we nu enkel met het terras open zijn”, vertelt Fleur Vansimaeys. “Normaal gezien ontvangen we onze gasten binnen. We zijn dan ook met hout en palletten aan de slag gegaan om zelf terrasmeubilair te maken. Zo kunnen we iedereen toch een comfortabel plekje aanbieden.”

Ook de werking en de drankenkaart werden in de periode van verplichte sluiting tegen het licht gehouden.

“We hebben de bierkaart uitgebreid, maar alle sterke dranken geschrapt”, zegt Sien Coulier. “De nieuwe drankenkaart werd opgemaakt na een soort van enquête op Facebook. We blijven wel pintjes en frisdranken aanbieden tegen zeer democratische prijzen. Toen we via de sociale media lieten weten dat we weer open kunnen gaan, kregen we van de jongeren in Ruddervoorde alvast positieve reacties.”

Het vergt natuurlijk een hele aanpassing om alles volgens de geldende coronamaatregelen te organiseren. Het verplichte sluitingsuur zorgt ervoor dat het jeugdhuis op vrijdagavond dicht blijft, maar op zaterdag zal het doorlopend open zijn van 15 uur tot 22 uur. “We zullen er wel streng op toezien dat alles om 22 dicht is en opgeruimd zal zijn. We zullen ook de nodige inspanningen leveren om de gasten er attent op te maken dat ze alle coronaregels moeten naleven”, benadrukt Amy Roose.

Herstellingen

Hoe het nu met het hoofdgebouw van het jeugdhuis verder moet, zal in een volgende stap moeten worden bekeken. Er zijn dringende herstellingswerken nodig om het binnensijpelen van water via het dak op te lossen. Maar eerst zullen de jongelui volop genieten van hun nieuwe terras. (GST)