Jens Keukeleire is straks ook een koffiemerk

Jens Keukeleire is straks ook een koffiemerk. © BELGA
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Bij koffiebranderij en -bar Cafuné kan je vanaf september een ‘Jens Keukeleire’ bestellen. Dit is een koffieblend waar de profwielrenner zijn naam aan heeft verleend. “We delen de passie voor goeie koffie”, klinkt het.

De koffiebranderij en -bar Cafuné uit de Academiestraat en Jens Keukeleire slaan de handen in elkaar. De Brugse profwielrenner leent zijn naam aan een gloednieuwe koffieblend. “Als klant leerde ik zaakvoerder Elliott Szechtman een vijftal jaar geleden kennen”, vertelt Jens Keukeleire. “Als renner kom ik overal ter wereld en kom ik telkens in aanraking met nieuwe (koffie)culturen. Met Elliott, die zijn eigen boontjes brandt, vond ik iemand die dezelfde passie voor koffie deelt. Recent vroeg hij of ik het zag zitten om een eigen blend op de markt te brengen, volledig naar mijn smaak. Na wat probeersels hadden we vrij snel de ideale mix gevonden. Die zoektocht duurde echt niet lang, want ik weet goed wat ik wel kan smaken. Vooral de koffiebonen uit Ethiopië spreken me aan. Die hebben een iets meer fruitige smaak.”

Na de Vuelta

De lancering van de blend, die bestaat uit bonen uit Ethiopië en Costa Rica, zal plaatsvinden begin september, van zodra Jens Keukeleire terug is uit de Vuelta. Als particulier zal je de koffiebonen in zakjes van 500 gram kunnen kopen. Die zullen tussen de 30 en 32 euro kosten. “Intussen tonen al heel wat zaken, zoals fietswinkels die ook koffie aanbieden, al interesse. Voor hen zullen we met kilozakken werken”, zegt Elliott Szechtman. “In het peloton zitten nog heel wat renners die geïnteresseerd zijn in koffie en hun naam aan een koffiemerk linken, maar dit is de eerste keer dat de renner zélf volledig de smaak bepaalt. De koffie zal ook enkel hier geblend worden. Mijn doel is om met jonge Brugse ondernemers samen te werken en dit is daar een heel goed voorbeeld van.”

Elliott Szechtman van Cafuné.
Elliott Szechtman van Cafuné. © Davy Coghe

Of dit voor Keukeleire een eerste stap is richting het ondernemerschap na zijn profcarrière? “Dat is niet meteen het plan, neen. Maar zeg nooit nooit. Voeding heeft me altijd geïnteresseerd. Voor mijn carrière volgde ik ook een studie voedingsleer en nog dagelijks ben ik heel hard bezig met wat te eten en drinken. Maar de focus ligt nu nog volledig op het wielrennen, en hopelijk nog heel lang.”

Jens Keukeleire, die nu aan de slag is in de Vuelta, is einde contract, maar het ziet ernaar uit dat de Brugse renner binnenkort voor twee jaar zal kunnen bijtekenen bij zijn huidige ploeg EF Education First. “Ik voel me van bij het begin al goed bij de ploeg, en de ploeg is op zijn beurt heel tevreden over mij. Ik denk dat we er nog deze Vuelta uit zullen raken.”

>> Meer info: www.cafune.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.