Huisje van Majutte in Blankenberge pakt bij heropening uit met enkele nieuwigheden

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Ook Peter Gadeyne en Lena Beernaert van Huisje van Majutte in Blankenberge zijn in hun nopjes vandaag. “Na bijna acht maanden was het écht wel tijd om weer open te doen. We hebben onze klanten echt gemist”, zegt Peter, die in tussentijd echter niet stil heeft gezeten.

Het bekende vissershuisje van Pé Majutte werd door de coronamaatregelen extra getroffen: het museumcafeetje draait rond een totaalbeleving, en de kleine ruimte liet ook niet echt toe om de social distancing te respecteren.

“De coronatijd heeft ons wel creatief doen nadenken”, zegt Peter Gadeyne. Bezoekers kunnen het huisje nu verkennen met behulp van QR-codes, en worden bij het binnenkomen verwelkomd door een vertelmuur. Een audiosysteem in acht verschillende talen: Engels, Spaans, Duits, Russisch… en uiteraard ook West-Vlaams. Straks komen daar ook nog Zweeds, Roemeens en Chinees bij”, klinkt het.

Vroeger gaf Peter die uitleg zelf. “Wellicht een paar duizend keer heb ik ‘m gegeven”, glimlacht hij. “Het leuke is, dat de audiogids werd opgenomen door bezoekers.” De ‘snelzeiker’, de ‘lollepot’, de Noorse hoorn, ze zijn vanaf nu weer allemaal te ontdekken.

Huispicon

“En we hebben ook een nieuwe aanwinst: onze eigen huispicon ‘Sterken Dries’. We gaan binnenkort ook nog uitpakken met een ‘Eugenietje Kadetje’, een nieuw drankje gebaseerd op de vissersreuzin van folkloregroep De Korre waar ik peter van ben. Die kan dan mooi naast ons kruidenlikeur Stientje Kervel staan”, besluit Peter.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten