Hotel Welkom – nu De Vaart – heeft nieuwe uitbater: “Ik geloof erg in deze perfecte locatie”

Michel Vermeyen neemt alleen het hotel over, niet het café, vandaar de nieuwe naam. (foto PDV)
Piet De Ville

Na enkele maanden van leegstand heeft het bekende hotel Welkom langs de Damse Vaart in Hoeke een nieuwe uitbater. Michel Vermeyen, een vastgoedondernemer uit Knokke, herdoopt het logement tot hotel De Vaart.

Hotel Welkom in Hoeke was jarenlang een begrip bij wandelaars en fietsers die graag de mooie streek tussen Knokke, Sluis, Damme en Brugge verkennen. Ook voor handelsreizigers of gelegenheidsarbeiders met opdrachten in de buurt was het een vaste stek. Maar enkele maanden terug hielden uitbaters Myriam Croes en Geert Keirsebilck, die ook het gelijknamige aanpalende café runden, het na meer dan dertig jaar voor bekeken. Het pensioen wenkte en binnen de familie was er geen overnemer.

Rijkelijk ontbijt

“Ik woon nu al enige tijd in Knokke-Heist en ga vaak fietsen langs de Damse Vaart. Zo zag ik dus dat het hotel hier over te nemen stond”, vertelt nieuwe uitbater Michel Vermeyen (64). De man is geboren en getogen in Brugge, is jurist van opleiding maar stapte al vlug in het zakenleven, vooral als projectontwikkelaar en investeerder in horecapanden.

“Na een investering of overname heb ik een paar keer, voor korte tijd, zelf de uitbating van een hotel gedaan en dat beviel me wel; in het bijzonder van een charmant hotelletje in Westende. Dus toen ik zag dat Hotel Welkom over te nemen stond, was ik wel geïnteresseerd en ik bereikte een akkoord met de vorige uitbaters”, vertelt Michel Vermeyen. “Ik geloof heel erg in dit hotel op deze perfecte locatie. Nu al werd ik gecontacteerd door mensen die hier vroeger logeerden en die terug willen komen. Het hotel telt slechts acht kamers – zes standaardkamers en twee comfortkamers – dus het is wel de bedoeling om hier zoveel mogelijk zelf te doen; waar nodig bijgestaan door een kamermeisje. Een rijkelijk ontbijt – daarvoor was ik ook bekend in het hotel in Westende – is altijd inbegrepen in de prijs. Ook de ruime parking en de overdekte fietsenstalling zijn troeven.”

Alleen hotel

Reden waarom hij het hotel een nieuwe naam heeft gegeven – De Vaart – is onder meer omdat hij het café-taverne De Welkom niet mee overneemt. “Een café runnen is mijn ding niet. Maar ik hoop wel dat er ook voor de taverne, die een doorsteek heeft naar het hotel, spoedig een overnemer wordt gevonden zodat we kunnen samenwerken”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.