Hotel Lebeau 19 neemt nieuwe start

Hotel Lebeau met de nieuwe uitbaters Wim Dereu en Karel Coudyse© DM
Hotel Lebeau met de nieuwe uitbaters Wim Dereu en Karel Coudyse© DM
Redactie KW

Hotel Lebeau 19 is de nieuwste aanwinst van het ondernemersduo Karel Coudyser (48) en Wim Dereu (54). In hartje Zoute bouwen ze het villahotel van de familie Ide verder uit. Naast 26 moderne, comfortabele kamers pronkt het project met een luxe brasserie en een groot, zuidgericht terras met mooi zicht op de ongerepte natuur.

Na het Zoutestrand 19, Put 19 en The Nighteen is Hotel Lebeau 19 de vierde parel aan de kroon van Karel Coudyser en Wim Dereu. “Enkele maanden geleden contacteerde Joris Ide ons met de vraag of we zijn hotel wilden runnen”, vertelt Karel Coudyser. “Een voorstel waarover we niet lang moesten nadenken, want dit is een schitterend project. In 2015 nam Joris Ide het Golfhotel over van de familie Hemelaere. Na een grondige facelift opende het exclusieve Hotel Lebeau de deuren.”

Meer mogelijkheden

“Het spreekwoord ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is hier van toepassing”, grijnst Joris Ide. “Ons hotelproject was geschoeid op de formule ‘kamer met ontbijt’, maar dit hotel heeft een pak meer mogelijkheden. Onze groep heeft tientallen bedrijven, maar we hebben geen benul van gastronomie en horeca. Dus gingen we op zoek naar een geschikte uitbater. Het resultaat is een deal met twee rasprofessionelen die het beter gaan doen dan wij. Het blijft ons hotel, maar we geven Lebeau in concessie aan de mensen van Put 19 en hun team. Wat voor ons vroeger een last was, wordt nu een plezier.”

“In hartje Zoute zullen we het hotel van de familie Ide met veel respect verder uitbouwen”, aldus Karel Coudyser. “We creëren een prachtige brasserie, bar en een zalig zuidgericht terras. Zowel passanten als hotelgasten kunnen genieten van ontbijt, lunch, apero, diner of pousse-café.”

Schitterende gerechten

“In samenwerking met OVS-decoratie en Vervarcke interieur zorgen Vincent Van Laere en Rik Ruebens voor een complete make-over van het gelijkvloers”, gaat Karel verder. “Grote troef wordt ons rustgevend terras waar men heel de dag van de zon kan genieten. Vanaf 15 juli tekent Meubili voor een nieuwe & luxueuze outdoor beleving. Bieke Martens, de partner van Wim Dereu, neemt de uitbating van het hotel op zich. Ze krijgt assistentie van Mieke Roels. De vroegere crew blijft en wordt verdubbeld tot een team van 15 medewerkers.”

“In onze luxebrasserie stelt chef Jurgen De Proft het menu samen. Hij zal onze gasten zeven dagen op zeven verrassen met schitterende gerechten. Tijdens de dag kan je genieten van kleine gerechtjes op onze tapaskaart.” “Hotel Lebeau 19, dat gesloten was sedert oktober, opent de deuren op 1 april”, geeft Wim Dereu nog mee. “ We hopen dat onze luxebrasserie op 1 mei de deuren mag openen .” Hotel Lebeau 19 kan je vinden aan de Zoutelaan 175. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.