Horeca-uitbaters bakken 1.500 pannenkoeken voor de buurt

Redactie KW

Op de eerste dag van de vasten sturen twee lokale horeca-uitbaters een positief signaal. Terwijl de horeca voornamelijk negatief onder de aandacht komt, willen Roel Couckuyt, uitbater Café Sint-Arnoldus in Tiegem en Wim Loontjens, zaakvoerder De Koevert in Kerkhove, een tegensignaal geven. “Woensdag bakken we voor heel ’t gebuurte en voor iedereen die zin heeft, 1.500 verse pannenkoeken.”

“Het idee is eigenlijk ludiek ontstaan”, vertelt Roel Couckuyt (35). “In lijn met de traditie om op vastenavond uw panneke warm te maken, kwam het idee om pannenkoeken te bakken om een kleine positieve noot te geven vanuit onze sector. We merken dat zowel bij onze klanten als bij onszelf het verlangen groeit om de horeca weer te zien draaien. Vanuit de buitenbar van Roel zullen we woensdag tien uren bakken. Ongeveer 150 pannenkoeken per uur op de bakplaat moet wel lukken. We hopen dat de positieve vibes die zo eigen zijn aan de horeca, gevoeld zullen worden.”

“Door de tweede lockdown moest Roel zijn buitenbar twee weken na de gloednieuwe opening alweer sluiten. We missen onze klanten en het is spijtig dat ze niet tot bij ons mogen komen”, vult Wim Loontjens aan. “Via deze weg kunnen we iets kleins terugdoen voor onze klanten die ons massaal berichtjes blijven sturen.”

“We zullen slechts enkele pannenkoeken kunnen meegeven per persoon. In de voormiddag zullen we al wat beginnen voorbakken en van 11 tot 18 uur is jong en oud bij ons welkom”, aldus Loontjens, die ook horecavoorzitter is van Zuid-West-Vlaanderen. “En wie er graag een dampende koffie bij heeft, hoeft maar de straat over te steken om een takeaway koffie af te halen in Gasthof ’t Park bij Mieke”.

(GV)

Op de facebookpagina van Sint-Arnoldus Tiegem, schreven Roel en Wim onderstaand gedicht:

Reeds 4 maand zonder jullie zit erop

maar we trekken onze plan “aan den dop”.

Deze maand hebben we weer geen chance,

we mogen zelfs niet op vacanse.

Vandaag start de Vasten

maar we willen iets doen voor onze gasten.

We blijven niet zitten bij de pakken,

we zijn beginnen pannenkoeken bakken.

Eitjes kregen we van Bakkker Jan, Team ToCaDo was gul met de melkkan.

Bloem uit Molens t’Kindt hun toren

en de pannenkoek-dag was geboren.

Roel en Lore van den hoek worden meneer en mevrouw pannenkoek.

Samen met Wim van de groene koe wensen ze jullie smakelijk eten toe.

1500 stuks worden gebakken op Tiegem Plaatse,

gratis af te halen tot de allerlaatste…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.