Horeca heropent: Filip en Eveline van ‘t Elfde Gebod in Izegem willen ook hun terras achteraan voluit benutten

Filip Vanacker en Eveline Demierbe van 't Elfde Gebod gaan vanaf zaterdag een tandje bij steken om alle klanten te bedienen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Filip Vanacker en Eveline Demierbe van 't Elfde Gebod gaan vanaf zaterdag een tandje bij steken om alle klanten te bedienen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Filip Vanacker en Eveline Demierbe zijn al 16 jaar het gezicht van ‘t Elfde Gebod, het volkse café op het Kerkplein in Izegem.

Nu de terrassen open mogen, passen ze hun openingsuren wat aan. “We moeten telkens dicht om 22 uur, op vrijdag aan we open om 16 uur, op zaterdag vanaf 14 uur, op zondag doorlopend vanaf 10.30 uur en op maandag opnieuw vanaf 16 uur. De andere dagen van de week blijven we nog gesloten.”

Vroeger hielden we de coronacijfers in het oog, nu volgen we het weerbericht

Voor de deur van ‘t Elfde is er een vast terras, maar dit kan nu opnieuw uitgebreid worden. “Net als vorig jaar mogen we opnieuw twee parkeerplaatsen innemen, daarvoor zijn we het stadsbestuur erkentelijk. Nu kunnen we daar een 30-tal mensen een plaatsje geven. Maar sommige mensen weten wellicht niet dat we ook achteraan een vrij ruim terras hebben, volledig beschermd tegen de wind en ook goed voor een 30-tal zitplaatsen. Het zal dus wat over en en weer rennen zijn voor ons, maar we zijn vooral blij dat we mensen weer mogen ontvangen en eens weer zien.”

Goed weer wordt een vereiste de komende weken. “Vroeger hielden we als cafébazen de coronacijfers in de gaten, nu kijken we vooral naar het weerbericht. Ik wil ook nog eens benadrukken dat wij onze prijzen niet omhoog doen. De verlaging van het BTW-tarief naar zes procent geeft ons wel een duwtje in de rug.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier