https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Heulse brouwerij ‘Beer I Like’ nu ook op de gastronomische toer

Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry zorgen voor een gastronomische beleving met bier in een mooi Heuls decor. © (Foto NOM)
Noël Maes

Het gaat hard voor het Heulse koppel Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry. Amper 14 maanden geleden lanceerden ze – in volle coronaperiode – hun glutenvrij bier ‘Tripel I Like’ en al twee keer wonnen ze een internationale prijs. Van 12 tot 15 augustus pakken ze nu uit met een culinair evenement op het Kasteelplein in hartje Heule.

Al enkele maanden na de lancering van de glutenvrij tripel van 9° in mei 2020 volgde al erkenning op het hoogste niveau met een bronzen award op de World Beer Awards en een gouden medaille op de European Beer Challenge.

Nu willen Pieter en Lies hun bier combineren met een menu van eigen bodem. Ze slaan hiervoor de handen in elkaar met Thierry Defever en Niek Bossaert: “Beiden zijn goede vrienden van ons. Thierry heeft onder meer als kok gewerkt in de bekende bierkeuken van ’t Hommelhof in Watou. Heulenaar Niek Bossaert die op Heuleplaats zijn bekende banketbakkerij heeft, bewijst al enkele decennia dat hij een van de beste patissiers van het land is, met een erkenning door Gault & Millau.”

Van Fizz I Like tot Toet I Like…

Het menu begint met de verfrissende biercocktail Fizz I Like met drie amuses van Thierry Defever. Hoofdgerecht is mosselen, niet in witte wijn maar uiteraard in Tripel I Like… “Mosselen doet mij altijd denken aan mijn kindertijd en vakantie”, bekent Pieter. ”Het was toen traditie dat we de tweede helft van augustus uit mosselen gingen eten. Het is en blijft een topper die je ook nog mag eten met de handen in een ontspannen sfeer.” Het menu wordt afgesloten met een speciaal ontworpen creatie van Niek Bossaert en kreeg de toepasselijke naam Toet I Like.

Het culinaire feest vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus op het heraangelegde plein bij het kasteel in Heule, aansluitend op het park. “Doel is uiteraard om ons eigen bier te promoten”, zegt Pieter Van den Weghe. “En ook om te bewijzen dat bier blijkt een ongelofelijk veelzijdig product is dat van aperitief tot dessert een plaats op de kaart verdient. En bij bier hoort ook gezelligheid. En dat alles in een mooi decor: het pittoresk en heraangelegd plein aan het kasteel van Heule, aansluitend op het park van Heule.”

Het menu kost 62 euro, dranken inbegrepen. Het aantal plaatsen is beperkt en reserveren is verplicht (uiterlijk op 31 juli). Er wordt gevraagd zoveel mogelijk met minimum 4 personen en maximum 8 personen te reserveren (wegens coronamaatregelen). Er wordt gewerkt in shifts, van donderdag tot zaterdag ’s avonds, op zondag 15 augustus ’s middags. Info en reservatie: www.beerilike.be/the-restaurant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.