Heropening terras en nieuwe bestuursleden bij Hovaeremolen

De oude en nieuwe bestuursleden van de vzw.© (Foto Coghe)
De oude en nieuwe bestuursleden van de vzw.© (Foto Coghe)
Redactie KW

Op 8 mei ging, samen met de terrassen, ook de Hovaeremolen met daarbij het vernieuwde terras open. “De weergoden waren ons niet gunstig gezind, maar toch zijn we tevreden met de opkomst tijdens ons openingsweekend”, zegt Bert Dehullu, secretaris van de vzw Hovaeremolen.

Tegelijkertijd werd afscheid genomen van een aantal bestuursleden en werden enkele nieuwe gezichten verwelkomd. “Onze vzw werd eind jaren tachtig opgericht door zeven vrienden: Gaby Vandercruyssen, Gilbert Debeuckelaere, Andy Crevits, Roger Wostyn, Hubert Devriendt, André Schollier en Jean-Marie Lootens. Ze wilden de molen restaureren.”

Ondertussen kende het bestuur al enkele wijzigingen en nu hebben ook voorzitter Hubert Devriendt, ondervoorzitter Roger Wostyn en secretaris Jean-Marie Lootens beslist om de fakkel door te geven. “Door die wijzigingen in het bestuur is André Schollier nog de enige overgeblevene van het eerste uur. Met Gerdi Staelens, Kurt Deram en Frederik Willaert hebben we drie nieuwe krachten aangetrokken”, besluit Dehullu.

De Hovaeremolen is te bezoeken van 14 tot 18 uur op zondag 23 mei, de eerste en derde zondag van juni en juli, op 1, 15 en 29 augustus. Het seizoen wordt afgesloten op 12 september, Open Monumentendag. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.