Henk De Gheldere neemt nu ook bar van Lokaal in Roeselare voor zijn rekening

In Lokaal wil Henk dezelfde kwaliteit bieden als in Bar Giraf en Viva Verne. (foto SB)© Stefaan Beel
In Lokaal wil Henk dezelfde kwaliteit bieden als in Bar Giraf en Viva Verne. (foto SB)© Stefaan Beel
Peter Soete

Het blijft hard gaan voor Henk De Gheldere. Op 14 mei opent hij zijn vierde horecazaak in Roeselare: in de bar van Lokaal in de Sint-Amandskerk zal het team van Henk dezelfde uitmuntende service bieden en toffe projecten uitwerken als in zijn andere zaken.

“De verantwoordelijke van Lokaal, de markt op vrijdagnamiddag in de vroegere Sint-Amandskerk, was er ook de barverantwoordelijke. Zij is nu gestopt en Lokaal heeft de beslissing genomen om het horecagedeelte niet langer zelf uit te baten en zocht iemand die dat voor zijn of haar rekening neemt. Men vroeg mij of ik dat niet zag zitten en ik heb daar niet lang moeten over nadenken. Ik had die vraag trouwens zelf al een jaartje geleden gesteld.”

“In Lokaal zullen we vooral de focus leggen op lekkere drankjes en lekkere hapjes. Vroeger konden de klanten al iets drinken en hun aankopen van Lokaal opeten op het terras. Dat zal nog steeds kunnen maar we zullen proberen om dat te verbeteren. We willen dat een upgrade geven door bijvoorbeeld de garnaalkroketten die de klanten op Lokaal markt hebben gekocht ook te bakken bij hun drankje. We willen echt dezelfde service en kwaliteit aanbieden van Bar Giraf en Verne.”

Groene vingers

“De bar van Lokaal staat helemaal los van Bar Giraf naast de deur. Het zijn trouwens ook twee totaal verschillende zaken en geen concurrenten van elkaar. Ik vind het zelfs goed om dicht bij elkaar te zitten. op die manier kan er snel geschoven worden met medewerkers. Het is trouwens het team van Verne en Bar Giraf dat mee zal instaan voor de bezetting van Bar Lokaal. Met Tillo Luyckx komt de barverantwoordelijke van Lokaal ook al uit Bar Giraf. Ward Vermeersch blijft de verantwoordelijke in Bar Giraf en Niels Van Lierop in Viva Verne. Ik zal alles opstarten in Jeanien maar daar zoeken we ook nog een verantwoordelijke met een horecahart en ook wel een beetje groene vingers.”

Eerst Rotterdam

“We zullen Viva Verne en Bar Giraf op 8 mei openen en de bar van Lokaal op 14 mei. Het terras van Jeanien zal tegen eind mei klaar zijn. Dat ik nu de Roeselaarse horecapaus ben? Oei, neen, dat vind ik trouwens zo’n lelijk woord. Ik vind het gewoon ongelooflijk leuk om horecaprojecten op te starten. Een goed idee, gekoppeld aan een leuk pand en enkele jonge mensen is alles wat nodig is. Als dat matcht, ben ik een zeer gelukkig mens. En ik heb inderdaad het geluk dat ik veel opportuniteiten ontdek op mijn weg. Ik ben 54 maar ik voel me echt maar 44. Soms geloof ik het zelf ( lacht ).”

“Iedereen die een horecazaak begint, zou een stage in Rotterdam moeten doen”

“Ik weet dat ik heb verteld dat Filip en ik in 2020 in Spanje zouden wonen. Het is vijf jaar uitgesteld. Misschien trekken we zelfs nog eerst naar Rotterdam. Wij gaan vaak naar Rotterdam en de horeca groeit en bloeit daar onvoorstelbaar. Iedereen die overweegt om een horecazaak te beginnen, zou eerst een horecastage in Rotterdam moeten volgen. Echt waar, de professionaliteit, vriendelijkheid en service is daar formidabel. Dus, misschien eerst een project in Rotterdam en dan pas naar Spanje ( lacht ).”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.