Hele zomer animatie op Roeselaarse terrassen, extra subsidies voor aanpassingen

Veilig genieten op een terrasje, dat is de betrachting deze zomer in Roeselare.© STEFAAN BEEL
Veilig genieten op een terrasje, dat is de betrachting deze zomer in Roeselare.© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois

De stad Roeselare wil de lokale horeca een flink duwtje in de rug geven. Niet alleen met ruimere terrassen of de horecabrigade #VANRSL, maar ook met extra subsidies en een zomer lang animatie langs de terrassen.

Stad Roeselare pakt uit met negen initiatieven om de Roeselaarse horeca wat extra zuurstof te geven na meer dan zes maanden gesloten geweest te zijn. Op die manier hopen ze vanaf 8 mei op sfeervolle en coronaveilige terrassen in het centrum, maar ook daarbuiten.

We zetten de steunmaatregelen even op een rijtje:

#1 – Uitbreiding terrassen

Roeselare heeft gewoonlijk 2.490 vierkante meter terrassen. Deze werden intussen al uitgebreid met 1.300 vierkante meter extra. Hierbij is de terrassenbelasting voorgoed verleden tijd. Een tegemoetkoming van jaarlijks 100.000 euro.

De dienst economie van de stad doet er alles aan om administratief de last voor de horeca te minimaliseren. Waar mogelijk wordt spontaan de situatie van 2020 vergund. Ook ondersteuning van het terrasuitzicht door middel van bloembakken is mogelijk.

#2 – Nieuwe subsidie (tot 1.500 euro) voor aankopen/investeringen corona gerelateerd of in de optiek van verfraaiing van een horecazaak

Vanuit de stad is er een subsidie van 66 procent van totale kostprijs van investeringen in/of aankopen van corona-gerelateerde zaken of verfraaiingen van een horecazaak in de brede zin, bijvoorbeeld nieuw meubilair, terras, schilderwerk, enzovoort, met een maximum tot 1.500 euro. De voorwaarden zijn te vinden op www.roeselare.be/ondernemen .

#3 – Gratis ventilatie-advies

Horeca uit Roeselare kunnen verder een beroep doen op het gratis advies en verslag van een ventilatiespecialist. Er wordt ook werk gemaakt van een aanbod van CO2-meters. Informatie hierover volgt de komende weken.

#4 – De horecabrigade #VANRSL

Begin mei organiseert de Stad, in samenwerking met SyntraWest, verschillende gratis ober-trainingen voor jongeren en werkzoekenden. Ruim 60 geïnteresseerden hebben zich aangediend. Vanaf midden mei zal de Roeselaarse horecaondernemer kunnen putten uit een lijst van deze gemotiveerde horecabrigade.

#5 – Subsidie (tot 2.000 euro) voor samenwerkende horeca en handelaars die een event, beleving of activatie in elkaar boksen

Wie als horecabaas of handelaar een event, activatie of belevingsactiviteit organiseert, samen met enkele collega-handelaars en/of horeca-uitbaters, maakt kans op een subsidie die 50 procent van de uitgaven dekt tot een maximum van 2.000 euro. De voorwaarden zijn te vinden op www.roeselare.be/ondernemen .

#6 –EK-beleving dankzij Tifogames

De Stad sloot een overeenkomst met Tifogame. Ze zorgen ervoor dat er toch EK-gekte kan zijn in de plaatselijke horeca. Tifogame is een gratis online voetbalpronostiek die we volledig verpakken tot een online belevenis voor de Roeselaarse horeca.

#7 –Beleving op de Roeselaarse terrassen en in de stad

Tot na de zomer zorgt de Stad voor muzikale omkadering en animatie in de stad. In functie van wat de coronamaatregelen toelaten, verplaatsen lokale artiesten, horeca-acteurs en straattheater zich van plein tot plein, van centrum tot deelgemeente.

We verkiezen straks het gezelligste terras van Roeselare en trakteren er de aanwezigen. We promoten andere fijne terrassen in de media. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de stad leeft. Met onze Instaroute #VANRSL en nog tal van shopping-evenementen dit najaar.

#8 – Consumentenacties

Stad Roeselare verlengt de krasactie “Oltegoare santé” tot het einde van juni.

#9 – Communicatiemateriaal coronamaatregelen

Gratis communicatiemateriaal zoals affiches en vloerstickers met de geldende coronamaatregelen zijn te verkrijgen bij de dienst Economie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.