https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hallo kroket! Dirk van ’t Colisée telt af naar opening van ‘Didi’s Apero’ in Blankenberge

foto WK
foto WK
Redactie KW

Dirk Coryn van ’t Colisée gooit het over een andere boeg: op 1 april opent hij op de locatie van de voormalige frituur Friet Revue in de Vissersstraat zijn aperobar ‘Didi’s Apero’. Dirks specialiteit? “Kroketten.”

Voor corona de hele evenementensector lamlegde, werkte Dirk Coryn (55) als eventplanner voor Het Witte Paard. “We waren net een nieuwe weg ingeslagen met de nieuwe show van Jacky Lafon”, zegt hij. “Toen kwam corona en werd ik tijdelijk op non-actief gezet. Ik had eerst nog wel mijn bijbaantje in Café Ma-Ju op de Grote Markt, maar door de verplichte sluiting van de horeca kwam ik uiteindelijk helemààl zonder werk te zitten. En wie mij kent, weet dat stilzitten niets voor mij is. Thuis kwamen de muren op me af.”

Talent als hobbykok

Dirk besloot niet bij de pakken te blijven zitten en friste zijn talent als hobbykok op. “Ik heb twee grote passies: soep en kroketten. De ambachtelijke kroketten die ik thuis zelf maakte voor familie en vrienden, vielen bij iedereen enorm in de smaak en dus dacht ik: waarom doe ik daar niet méér mee? Iedereen lust kroketten, en het is ook een erg veelzijdig product. Wat dacht je bijvoorbeeld van een scampikroket met groene curry en asperges? Of van de combinatie boschampignons/chorizo? Je kunt er oneindig veel kanten mee op.”

Dirk neemt zich daarom ook voor om seizoensgebonden te werken. “In de herfst- en wintermaanden mag je je dus aan een heerlijke wildkroket verwachten.”

Tegen 1 april wil Dirk de voormalige frituur Friet Revue in de Vissersstraat, vlak naast Het Witte Paard, volledig omgetoverd zien in zijn nieuwe aperobar. Die zal ‘Didi’s Apero’ heten. “Naast 25 soorten ambachtelijke kroketten, zul je er ook overheerlijke Spaanse tapas, koffies en chocoladeproducten, exclusieve cava, champagne en wijnen, cocktails en gins kunnen proeven. En, hoe gek het ook klinkt, de tafel waar je aan zit en zelfs de stoelen ga je kunnen kopen”, knipoogt Dirk, die daarvoor een samenwerking aangaat met interieurzaak Maurice Deco rechtover de deur. Hij gelooft in het welslagen van zijn zaak. “Het wordt een uniek concept”, zegt hij, “en we móeten onszelf ook wel een beetje heruitvinden in deze tijden, door de coronasituatie werden we helemaal binnenstebuiten gedraaid.”

Jacky Lafon komt langs

Ondertussen is Dirks eerste reservatie al een feit. “Jacky Lafon heeft beloofd dat ze langskomt”, glundert hij. En wat als de horeca op 1 april nog altijd niet open mag? “Dan wordt het voorlopig afhaal”, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten