Grote Heerweg krijgt parkeervakken en fietssuggestiestrook na klachten buurtbewoners

De Grote Heerweg.© PNW
De Grote Heerweg.© PNW
Redactie KW

Het stadsbestuur maakt komaf met de parkeerchaos die al enkele maanden heerst in de Grote Heerweg, op de grens van Desselgem en Beveren-Leie. Bezoekers van woon-zorgcentrum Aurélys parkeren er vaak op de stoep of voor een privé-eigendom, tot groot ongenoegen van buurtbewoners.

Eind september opende het nieuwe woon- en zorghotel Aurélys de deuren langs de Grote Heerweg in Beveren-Leie. Met 75 bewoners én plaats voor uiteindelijk 92 mensen komen daar in niet-coronatijden heel wat bezoekjes van familieleden en vrienden bij kijken. Hoewel woon-zorgcentra nu de sociale contacten nog moeten beperken, wordt de omgeving van Aurélys nu al geteisterd door wagens die niet reglementair parkeren. “We kregen terechte opmerkingen van buurtbewoners, die op sommige momenten moeite hebben om hun oprit of privéparkeerplaats te bereiken”, legt eerste schepen Rik Soens (CD&V) uit.

Brugje is oplossing

De oplossing bestaat erin om parkeervakken en een fietssuggestiestrook aan te brengen, in de richting van Beveren-Leie. In de omgekeerde richting naar Desselgem toe gaat het enkel om een fietssuggestiestrook. Daarnaast wil het stadsbestuur bezoekers van het woon-zorgcentrum aanmoedigen om één van de nabijgelegen parkings te gebruiken.

“Binnenkort komt er een brugje tussen het terrein van Aurélys en park De Mote. Langs die weg sta je in geen tijd aan de kerk van Desselgem. Dat is een goede oplossing voor pakweg kleinkinderen die op bezoek komen bij hun grootouders”, besluit schepen Soens. (PNW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.