Groene Dreve opent zaterdag terras van de hoop in Ardooie

Johan en Axelle op hun terras op de parking naast De Groene Dreve.© JM
Johan en Axelle op hun terras op de parking naast De Groene Dreve.© JM
Redactie KW

Ook De Groene Dreve in de Stationsstraat opent zaterdag het terras. Voor Johan en Axelle is dit het terras van de hoop na het rotjaar 2020. Op 13 maart ging alles dicht en toen huisde De Groene Dreve nog in de Mgr. Roelensstraat.

2020 was een bewogen jaar voor De Groene Dreve. Op 1 juli kon na heel wat corona-investeringen heropend worden. Op 16 juli sloeg opnieuw het noodlot toe: een brand vernielde de zaak en veel erger nog, Johans partner Christoph verloor het leven bij de brand.

“Ik beloofde aan Christoph om ons levenswerk her op te bouwen. Ik kon mijn intrek nemen in het leegstaande café Sint Michiel. Met Ardooie kermis konden we eventjes openen, maar dan ging door corona alles andermaal dicht”, zucht Johan.

Toch liet hij de moed niet zakken. “Tijdens die zeven maanden sluiting hebben we vooral geïnvesteerd om van Sint Michiel een Groene Dreve te maken. De ziel van de Mgr. Roelensstraat zit er in. Die coronatijd had één voordeel: wij konden dagelijks werken naar een heropening toe.”

Overdekt terras

Op 8 mei openen Johan en Axelle dan hun terras van de hoop. De parking naast het café is daartoe de ideale ruimte.

Met respect voor de afstand van anderhalve meter tussen de tafels van vier is er een overdekt terras met 40 stoelen en er zijn nog eens 20 zitplaatsen onder Johans paraplu. “Wie er mee vertrouwd is zal de bestellingen via een QR-code kunnen plaatsen, maar we hopen vooral de sociale contacten te kunnen verstevigen die wij al die maanden zo gemist hebben.” De werken werden grotendeels door Johan zelf uitgevoerd, met hulp van veel vrienden en familie en met veel uitgaven, maar zonder inkomsten. “Het is dan ook hoog tijd dat wij deze nieuwe start kunnen nemen.”

Het terras is vanaf zaterdag 8 mei dagelijks open vanaf 10 uur en op zondag vanaf 9 uur. Alles sluit uiteraard om 22 uur. (JM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten