Gloednieuwe tearoom Bolus geopend in Roeselarestraat in Hooglede

Rik is klaar voor de opening, maar nerveus maakt hem dat niet. (foto JT)
Rik is klaar voor de opening, maar nerveus maakt hem dat niet. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Rik Muylle (59) en Christine Bruyneel (57) openden hun gloednieuwe tearoom Bolus in de Roeselarestraat. Het koppel stond meer dan 30 jaar aan het hoofd van Bakkerij Java, inmiddels overgenomen door hun zoon Stijn. Nu vonden ze het tijd voor een nieuw hoofdstuk in hun leven.

Nerveus is Rik al lang niet meer, daarvoor heeft hij te veel watertjes doorzwommen. “Een beetje gezonde stress is er natuurlijk altijd,” opent Rik. “We hebben buiten plaats voor zo’n 10 à 12 tafeltjes. In totaal kunnen we dus plaats bieden aan 25 à 30 mensen. Binnen is er ook nog plaats voor 20 maar uiteraard moet alles momenteel in de buitenlucht gebeuren. We hebben er bewust voor gekozen om niet te groot te starten, we kiezen namelijk voor de gezelligheid. Tegen half juni komt er overigens een verhard terras.”

De tearoom focust zich op vier aspecten: ontbijten, een assortiment gebakjes, ijs en een koffie of streekbiertje. “Alles wordt in eigen huis gemaakt, voor de ontbijten werk ik samen met mijn zoon”, vervolgt Rik. “De mensen zullen keuze hebben tussen vier soorten ontbijt en qua gebakjes zullen er telkens vijf à acht soorten beschikbaar zijn. Ik zorg voor de nodige variatie hierin.” De zaak is open van woensdag tot zondag, telkens van 8 uur tot 12 uur en van 13u30 tot 18 uur. Uiteraard zal ook hier het weer een belangrijke rol spelen aangezien de mensen enkel buiten kunnen zitten.

Qua cliënteel rekenen Rik en Christine vooral op hun vaste klanten van bij Java. “Goede klanten weten je te vinden en kwaliteit trekt aan. Het allerbelangrijkste is dat alle producten vers zijn en dat je goede grondstoffen gebruikt. Mensen rijden met plezier een toertje om als ze weten dat je daar prima producten kan verkrijgen. Kwaliteit is erg belangrijk, daarvoor komen de mensen terug”, besluit Rik. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier