Ghost kitchen Casper komt nu ook naar Brugge: “Na één jaar al liefst zes vestigingen”

Eind augustus of begin september zal de nieuwe zaak Casper openen in de Langestraat. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

In de Langestraat opent tegen het einde van de zomer een vestiging van Casper, een zogenaamde ‘ghost kitchen’ waar je de meest uiteenlopende gerechten of snacks kan bestellen. “Bij ons kun je zowel terecht voor balletjes in tomatensaus als voor Japanse of Indonesische specialiteiten”, zegt Matthias Laga, directeur van Casper.

Samen met het nog steeds groeiende succes van takeaway & delivery – met een echte boom tijdens de lockdowns door de crisis – winnen ook de zogenaamde ghost kitchens aan belang. Dat zijn keukens die niet verbonden zijn aan een restaurant maar waar wel uiteenlopende gerechten worden voorbereid om af te halen of te laten bezorgen. De uit Roeselare afkomstige Matthias Laga is managing director van Casper, het bedrijf dat nu al ghost kitchens heeft op vijf locaties en daar binnenkort in de Langestraat in Brugge een zesde aan toevoegt.

“We zijn gestart vlak in de coronacrisis vorig jaar met een eerste vestiging in Gent. Niet lang daarna volgden ook vestigingen in Antwerpen, Leuven en twee in Brussel”, zegt Matthias Laga. “Aanvankelijk was het de bedoeling om nog voor de zomer in Brugge van start te gaan, maar we wilden rustig de tijd nemen om goed voorbereid en met ons volledige assortiment van start te gaan. Een vestiging in Brugge was een logisch vervolg op onze aanwezigheid in de andere Vlaamse provinciehoofdsteden. We plannen trouwens ook nog een vestiging aan de andere kant van de taalgrens, in Luik onder meer. In Brugge is het de bedoeling om eind augustus of uiterlijk begin september van start te gaan.”

Nooit langer dan een kwartier wachten

Het bedrijf vond hiervoor een geschikt pand in de Langestraat, vlak naast het bekende rockcafé The Crash en tegenover café De Kelk. “De Langestraat is geen zogenaamde A-locatie (zoals rondom de Markt bijvoorbeeld, red.) maar dat willen we ook niet. Onze vestigingen situeren zich net daaronder qua locatie. Er is veel passage in de Langestraat, dat is het voornaamste. En voor alle duidelijkheid: je kunt ook gewoon binnenstappen bij Casper om je keuze te maken. De wachttijd is nooit meer dan een kwartier”, verduidelijkt Matthias Laga.

“Je kunt bij ons zowel terecht voor klassiekers van eigen bodem, zoals balletjes in tomatensaus, als voor Japanse of zelfs Indonesische specialiteiten. We werken trouwens ook samen met Pascale Naessens en bieden dan ook een assortiment van haar lichte en gezonden gerechten aan. Ik ben ervan overtuigd: ook de Bruggelingen zullen ons rijke aanbod zeker kunnen smaken.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.