Gentse dames zetten schouders onder Donatello’s Izegem: “We werden verliefd op de unieke houtoven”

Inzhili Medzhidova en Madina Abukaeva naast de houtoven die een unieke smaak geeft aan hun pizza's. (gf)
Inzhili Medzhidova en Madina Abukaeva naast de houtoven die een unieke smaak geeft aan hun pizza's. (gf)
Wouter Vander Stricht

De voorbereidingen waren al langer aan de gang, maar sinds kort kun je nu ook opnieuw bij Donatello’s in de Roeselaarsestraat 226 terecht voor pizza’s.

Het zijn twee Gentse dames, Madina Abukaeva en Inzhili Medzhidova, die de zaak overnamen. “Wij kenden de vorige uitbaters en wilden graag Donatello’s verder zetten. Wij zijn zelf uit Gent afkomstig, maar daar zijn al zoveel zaken. En ondertussen leerden wij Izegem kennen als een gezellig stadje.”

Donatello’s werd in 2013 boven de doopvont gehouden, vroeger was er café Milano en later Carlito en La Luna gevestigd. De grote troef van de pizzazaak is de unieke houtoven die er staat. “Wij werden er meteen verliefd op. Het geeft een unieke smaak aan de pizza’s. Ook het hout dat we gebruiken om te stoken is van belang. Net als de verse ingrediënten die we gebruiken. Onze deeg maken we uiteraard zelf, belangrijk is dat die tussen de 24 en 72 uur fermentatie ondergaat.”

Ook de burgers van Donatello’s worden gesmaakt. “We krijgen daar positieve kritieken op.”

Je kan je pizza of burger zelf gaan afhalen of ook ter plaatse consumeren. “We willen vooraan ook een klein terras voorzien.” Maar de pizza’s worden ook gratis aan huis geleverd in groot-Izegem en omliggende gemeenten. “We zijn nog op zoek naar versterking voor ons delivery-team. Jobstudenten of flexi’s mogen zich altijd aanmelden.”

Donatello’s is iedere dag open van 17 tot 22 uur, op zaterdag tot 23 uur. Dinsdag is sluitingsdag. Info: www.donatellos-pizza.be of 051 32 02 00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.