Genieten met hapjes aan boord

Maja en Axel vernoemden de eerste boot naar hun dochtertje, Ellie.© WVH
Maja en Axel vernoemden de eerste boot naar hun dochtertje, Ellie.© WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Goed nieuws voor wie de coronawandelingen beu is of straks met meer dan vier aan een tafeltje wil zitten. Dankzij Veurnenaars Axel Sennesael en Maja De Coninck kun je de streek vanop het water verkennen en daarbij smullen van lekkere hapjes. Twee vliegen in één klap dus: ‘Boats & Bites’.

Axel Sennesael en Maja De Coninck zijn allebei 26 jaar en leerden elkaar als tieners kennen bij de zeescouts van De Panne. Daar groeide destijds ook hun liefde voor bootjes en als jong gezin bezoeken ze nu graag havenstadjes. Zo kwamen ze op het idee voor Boats & Bites.

Streekproducten

“In het havenhuis aan de Kaaiplaats brengen wij vanaf dit weekend de keuken onder voor onze hapjes. Er is keuze tussen een kaas-, vlees- of mixplank, verrassingsbroodjes en veggie tapas, waarbij we telkens met streekproducten aan de slag gaan. Ook dranken zijn bij ons verkrijgbaar. Meer zelfs: tegen de zomer willen we hier ook een terras aanleggen”, vertelt Maja.

“Onze eerste boot draagt de naam van ons dochtertje”

Genieten van al dit lekkers kan evenwel nu al, en wel vanop het water. “Voorlopig hebben we één boot – Ellie, vernoemd naar ons dochtertje – maar binnenkort verwachten we er nog vier. Die zullen de namen dragen van kindjes uit onze vriendenkring. Zo hebben we dan voldoende capaciteit om ook groepen te ontvangen, terwijl we nu alvast locals of toeristen in beperkte bubbels verwelkomen. Op de boot is er namelijk plaats voor zes volwassenen en twee kindjes”, zegt Axel.

Kinderzoektocht

Huren doe je voor twee, vier of zes uren, om te varen richting Adinkerke, Lo-Reninge of Nieuwpoort. De stuurman of -vrouw moet minstens 18 jaar oud zijn, maar heeft geen vaarbewijs nodig. “Onze plezierbootjes varen immers maar op wandelsnelheid, zodat je in alle rust de omgeving kan verkennen. Voor de kindjes werken we momenteel trouwens nog een leuke zoektocht uit, waarbij zij met verrekijkers langs de oevers kunnen speuren”, klinkt het nog.

Boats & Bites is tot midden juni elk weekend open. Vanaf dan tot halverwege september zeven dagen op zeven. Meer info: www.boatsandbites.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.