Geen pop-upbars deze zomer in Waregem

De laatste editie van Zomerbar Waregem in 2020.© PNW
De laatste editie van Zomerbar Waregem in 2020.© PNW
Redactie KW

In Waregem zullen er komende zomer geen pop-upbars te vinden zijn. Het stadsbestuur verleent geen toelatingen, om de bestaande horeca alle kansen te geven bij de heropening.

De paardenstad kent al enkele jaren de traditie van gezellige pop-upbars tijdens de zomervakantie, zoals Bar à Côté en Zomerbar Waregem. “Door de coronacrisis hebben we echter beslist om dit jaar geen dergelijke bars op het openbaar domein toe te laten. We duimen wel dat de reguliere horeca binnenkort weer open kan gaan”, vertelt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V), die benadrukt dat de beslissing niet gericht is tegen de enthousiaste ondernemers die hun schouders onder een pop-up willen zetten.

Veel plannen voor pop-upbars tijdens de zomermaanden waren er voorlopig nog niet. Enkele weken besliste Zomerbar Waregem om de handdoek in de ring te gooien. “Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, maar het was sowieso het plan om na vijf jaar te stoppen op een hoogtepunt”, klonk het daar. Ook Bar à Côté keert dus niet terug, maar de initiatiefnemers kregen vorig jaar ook al geen toelating van het stadsbestuur. Die beslissing kwam er eveneens om de bestaande horeca alle kansen te geven.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.