Gainsbar start met ‘bierbordeel’

Aaron Benoit en Alexander Cheyns. Jasper Jacques ontbreekt.© AN
Aaron Benoit en Alexander Cheyns. Jasper Jacques ontbreekt.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De mannen van de Gainsbar op de Kortrijkse Vlasmarkt staan erom bekend graag creatief uit de hoek te komen. Met hun ‘bierbordeel’, de allereerste bier drive-in van Kortrijk, slagen ze daar ook nu weer in.

Wie mist het tegenwoordig niet? Gezellig een avondje tooghangen met vrienden. De komende weken zit dat er nog niet meteen in. Maar dat wil niet zeggen dat café-uitbaters werkloos toekijken. Aaron Benoit, Alexander Cheyns en Jasper Jacques van café Gainsbar op de Vlasmarkt baten sinds kort een ‘bierbordeel’ uit. “Door de strenge maatregelen moeten we onszelf prostitueren aan onze ruit”, klinkt het lachend. “We starten de allereerste bier drive-in van Kortrijk. Onze klanten kunnen op vrijdag om hun dosis streekbieren komen voor het weekend en ondertussen zien we elkaar nog eens door anderhalve meter plexi. We zijn wat te onderbemand om alles zelf te leveren, dus we vragen aan onze klanten om zoveel mogelijk zelf langs te komen. Het liefst te voet of met de fiets.”

Ook maaltijdbox

West-Vlaanderen wil een verbod invoeren op de verkoop van alcoholische dranken via raamverkoop. Bij Gainsbar gaat het echter om afhalen. Het is dus niet de bedoeling dat de pintjes ook buiten op de Vlasmarkt opgedronken worden. Toch is het concept een succes. Sinds kort bieden de heren onder de noemer ‘bierbuik & langoor’ ook een vegetarische maaltijdbox aan.

Wie interesse heeft kan een pakket online bestellen op vrijdagpintjes.be. Afhalen kan op vrijdag en zaterdag van 16 tot 19.30 uur. Maaltijdboxen moeten besteld zijn voor donderdagavond. Leveren kan gratis vanaf 40 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier