Frituur ‘Maison’ opent de deuren in Gits

Dieter Hoornaert en Katrien Lepoutre verwelkomen iedereen in hun gloednieuwe frituur. (foto EV)
Dieter Hoornaert en Katrien Lepoutre verwelkomen iedereen in hun gloednieuwe frituur. (foto EV)
Redactie KW

Sinds maandag 3 mei is Gits een nieuwe frituur rijker. Het pand van de vroegere drankencentrale Depla in de Grijspeerdstraat kreeg een volledige make-over. Dieter Hoornaert en Katrien Lepoutre zijn klaar om de eerste klanten te ontvangen.

Het koppel uit Lichtervelde kocht het pand in 2020 en was er de voorbije maanden druk aan de slag om alles te renoveren. “We hebben heel wat werk achter de rug. De voorbije maanden werkten we elke avond en elk weekend om alles klaar te krijgen voor de opening”, klinkt het. “De hele indeling is veranderd, er is een nieuwe vloer en een nieuw plafond, alle nodige toestellen zijn geplaatst en we maakten werk van een mooi terras en een speeltuin.” Tijdens de werken vonden de twee letterlijk heel wat schatten op zolder. “Tijdens de opkuis van de zolder vonden we heel wat oude familiefoto’s en video’s van de familie Depla waarvan men dacht dat ze verloren gegaan waren. We hebben toen contact opgenomen en alles terugbezorgd. Enkele oude foto’s hebben we vergroot opgehangen in de frituur. Zo blijft de connectie met hoe het vroeger was, bestaan. We kochten een pand met een verhaal en een ziel en dat vinden we heel tof. Drankencentrale Depla levert ook de drank in onze frituur dus zo is de cirkel terug rond”, lacht het koppel.

Voor Dieter en Katrien betekent het een volledig nieuwe carrière. Dieter zette een punt achter zijn job als zelfstandig consultant voor technologiebedrijven en Katrien neemt voorlopig een jaar verlof zonder wedde bij de cultuurdienst van de gemeente Wingene. “We kijken er enorm naar uit om dit samen te doen. De droom om een eigen zaak te openen, leeft immers al heel lang bij ons. Nadat we een tijd meedraaiden in een frituur van vrienden, wisten we zeker dat het iets voor ons was.”

Tijdens de openingsweek van 3 mei zal de frituur elke dag open zijn. Daarna zijn dinsdag en woensdag de vaste sluitingsdagen. Vooraf online bestellen is ook mogelijk via www.frituurmaison.be . Vanaf 8 mei kunnen de frietjes ook ter plaatse opgegeten worden op het terras, dat plaats biedt aan 40 personen. (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.