Frituur La Baraque is nieuw in Koolkerke: “Kom onze unieke burger proeven”

Nathalie Vanden Broele en haar man Filip Blancke bij hun frituur La Baraque.© (Foto Davy Coghe)
Nathalie Vanden Broele en haar man Filip Blancke bij hun frituur La Baraque.© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Op de locatie waar jarenlang café De Klokke zat, opende Nathalie Vanden Broele frituur La Baraque. “En net om de hoek kunnen liefhebbers van roomijs terecht in ons ‘crèmekotje”, zegt Nathalie, die in de zaak bijgestaan wordt door haar man Filip Blancke.

Koolkerke is nogal karig met horeca en winkels bedeeld, maar het kon zich onlangs verheugen in de opening van een nieuwe zaak. Langs de Brugse Steenweg, op huisnummer 189 waar jarenlang café De Klokke te vinden was, opende Nathalie Vanden Broele frituur La Baraque.

Nathalie runde sinds 2013 zelf café De Klokke en ruilt zo dus de bar van het café voor de koeltoog van de frituur. “In heel die lange coronaperiode hebben mijn man Filip en ik veel tijd gehad om na te denken over wat we in de toekomst nog willen doen”, vertelt Nathalie. “Het idee om een frituur te beginnen en te stoppen met het café leeft bij ons al een drietal jaar, maar er was dan altijd wel een reden om het niet te doen. Maar nu hebben we dus de knoop doorgehakt. Het is voor een stuk ook een keuze voor ons gezin want we hebben drie kinderen – twee van mij uit een eerdere relatie en eentje met Filip – en in combinatie met een café is dat niet altijd zo evident.”

Om de hoek is er nog ons ‘crèmekotje’ met lekker artisanaal ijs

Speciale saus

Eens het volgens de coronaregels toegelaten is, zal de frituur binnen plaats bieden voor acht personen, maar er is natuurlijk ook het ruime terras en een groot deel van het cliënteel komt de frietjes en andere snacks afhalen. De frituur heeft duidelijk al haar plaats verworven in Koolkerke, want tijdens ons bezoekje is het behoorlijk druk. “Er komen zeker nog klanten die we kennen uit het café, maar veel meer mensen zijn eigenlijk nieuw voor me. Dus blijkbaar is er wel plaats voor een frituur in Koolkerke. Of we een specialiteit hebben? Naast de verse frietjes natuurlijk is dat toch vooral onze La Baraque-burger. Dat is een grote portie puur rundsvlees, op de plaat gebakken, met daarop ook gebakken spek, kaas en een zelfgemaakte saus waarvan we het recept aan niemand zeggen (lacht) . Kom maar proeven!”

Ettelijke jaren terug was er om de hoek van het café De Klokke ook een bijhorende afhaalfrituur, maar dat is van voor de periode dat Nathalie er de plak zwaaide. “Daar waar vroeger die frituur zat, kunnen liefhebbers van artisanaal roomijs nu terecht in wat we ons ‘crèmekotje’ noemen. Zeker zoals nu bij prachtig weer is daar zeker een publiek voor, hebben we al gemerkt.” Frituur La Baraque is steeds geopend van 17 tot 22 uur en het ‘Crèmekotje’ tot 21 uur. Sluitingsdag is woensdag.

Meer info: www.facebook.com/frituur.labaraque

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.