Filip Decock uit Ledegem start naast Food-X nu ook X-Cream op: een ijsje langs de Kezelbergroute

Joke Lievens en Filip Decock van X-Cream: “Ik gebruik zoveel mogelijk verse producten.”© Jan Stragier
Joke Lievens en Filip Decock van X-Cream: “Ik gebruik zoveel mogelijk verse producten.”© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Wie de komende maanden langs de Kezelbergroute fietst kan in de nabijheid van de Amberlaan genieten van ambachtelijk ijs. Filip Decock startte onlangs naast zijn zaak Food-X het ijsbedrijfje X-Cream op. “We zetten onder andere in op lactosevrij ijs.

Ledegemnaar Filip Decock (36) is gepassioneerd door voeding. Hij volgde les aan de Hotelschool en was later aan de slag als kok in verschillende restaurants. Filip werkte ook als culinair adviseur en richtte recent zijn eigen zaak Food-X op. Daar zet Filip in op onder andere productontwikkeling.

“Enkele maanden geleden kreeg mijn vrouw een ijscrèmemachine cadeau. Ik gebruikte die enkele keren tijdens mijn opdrachten en geraakte zelf gepassioneerd door het bereiden van ijs”, aldus Filip. Inmiddels werkte Filip al een achttal verschillende soorten ijs op een ambachtelijke manier uit. “Ik probeer daarbij zoveel mogelijk verse producten te gebruiken. Puur natuur ijs, zonder kleurstoffen.”

Lactose- en suikervrij

Filip startte inmiddels een samenwerking met een winkeltje in Kortemark op. “Het ijs wordt er enorm gesmaakt, ik hoop nog diverse samenwerkingen te kunnen opstarten.”

Productontwikkelaar Filip verdiept zich inmiddels verder in de wereld van ijs. Inmiddels bracht hij reeds lactosevrij ijs op de markt en binnenkort hoopt hij zijn eigen suikerarm ijs te lanceren. “Ik wil vooral de mensen laten ondervinden dat die soorten ijs quasi niet anders smaken dan het gewone ijs.”

Lactosevrij en suikerarm ijs smaken bijna hetzelfde als ‘gewoon’ ijs

De culinaire Ledegemnaar spitst zich voortaan zowel op Food-X als op X-Cream toe. “Mijn twee zaken kunnen heel goed met elkaar gelinkt worden. Met Food-X spits ik me toe op lekkere gerechten, met X-Cream serveer ik lekker ijs.”

Pop-up bar

Filip opende onlangs een pop-up bar vlakbij de Kezelbergroute, vlakbij zijn woning in de Amberlaan.

“Tot eind juni serveer ik zowel tijdens de weekends als op feestdagen ijsjes. Voor de fietsers die massaal langs de oude spoorwegroute rijden is het een ideale stop op eens te genieten van een ijsje. Het is de bedoeling om deze zomer zoveel mogelijk langs de route te staan: zowel tijdens de feestweekends, als tijdens de week. Dat zal natuurlijk ook van het weer afhangen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier