https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Familie Lingier zet opnieuw schouders onder zaak op de markt van Oudenburg

© (Foto LIN)
Redactie KW

Op vrijdag 6 augustus gaat de deur van bistro Jakri weer open. Na een goed jaar gaf Dries Depoorter, die de zaak overnam van Jaak Lingier, te kennen dat hij wou stoppen met de uitbating. Jaaks zoon Jeroen zag meteen een kans om zelf het café te gaan uitbaten. En straks is het zover, zij het onder een andere naam. Jeroen staat vanaf komende vrijdag, met steun van vader Jaak, achter de toog van café Jerre.

“Toen papa begin 2020 zei dat hij de Jakri zou overlaten, was de goesting er wel al, maar ik was er niet echt klaar voor. Nu dus wel”, vertelt Jeroen Lingier (22). Hij heeft al heel wat ervaring op zak want werkt al sedert zijn 15de in de horeca.

“Met de heropening van de zaak willen we straks weer meer leven brengen op de markt. De drijfveer is er bij Jeroen en ook wel bij mezelf om er weer een mooi café van te maken”, bekent Jaak Lingier (56). Nochtans, toen hij de Jakri overliet, bezwoer hij om het kalmer aan te doen. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan, zeker?

“We gaan niet direct voor een bistro, maar voor een gezellig café waar iedereen welkom is”, legt Jeroen uit. “Wat ik vooral wil, is een huiselijke sfeer creëren. Een plek voor jong en oud, voor een leuke babbel bij een koffie, biertje of frisdrank. Daarom zal je hier geen luide muziek horen.”

“We zullen rustig beginnen als café en op termijn wel weer overgaan naar bistro”, zegt Jaak Lingier. “En voor onze bevoorrading gaan we weer zoals vroeger samenwerken met de plaatselijke handelaars. Dat vinden we belangrijk.”

“Alle verenigingen, van welke politieke kleur ook, zijn bij ons welkom. Ook staan we ter beschikking voor een rouwmaaltijd”, zegt vader Jaak nog. “Om de klanten vlot te kunnen bedienen, ga ik werken met flexi’s en jobstudenten. En uiteraard reken ik op de hulp van vader”, lacht Jeroen Lingier.

Café Jerre opent op vrijdag 6 augustus om 10 uur zijn deur. De zaak zal dagelijks open zijn van 10 uur tot 1 uur. Sluitingsdagen zijn maandag en dinsdagvoormiddag tot 12 uur. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten