Familie Defoort opent gelegenheidscafé tijdens BK

Claire, Dirk, Roland, Hilde en Roos Defoort huldigen vader en moeder Defoort met hun gelegenheidscafé op het pleintje voor de Kernelle in de Kerkdreef.© (Foto DJW)
Claire, Dirk, Roland, Hilde en Roos Defoort huldigen vader en moeder Defoort met hun gelegenheidscafé op het pleintje voor de Kernelle in de Kerkdreef.© (Foto DJW)
Redactie KW

Op het grasplein voor ontmoetingscentrum de Kernelle in de Kerkdreef houden de vijf kinderen van wielerkampioen André Defoort zondag 20 juni tijdens het BK voor de gelegenheid een café open. Volledig coronaproof staan er tafels en stoelen voor de bezoekers die de doortocht van de renners van nabij willen volgen.

“Een eenmalig initiatief waarmee wij hulde willen brengen aan onze ouders en tegelijk de titelzege van ons vader op de Citadel in Namen tachtig jaar geleden in herinnering willen brengen”, zeggen Claire, Dirk, Roland, Hilde en Roos Defoort.

Schepen Rik Soens, schoonzoon van André Defoort, was degene die de familieleden eraan herinnerde dat een huldiging van de Beverse flandrien die 80 jaar geleden in Namen Belgisch Kampioen werd, wel erg gepast is tijdens de titelstrijd in Waregem. “Ook van belang is dat mijn schoonmoeder Yvonne Deneve precies 100 jaar zou zijn geworden. Koppel daaraan het feit dat beiden op een paar honderd meter van de Kernelle in de Gentseweg café Het Sportpaleis openhielden en het plaatje is compleet voor een passende hulde. Wij dachten aan een pop-up café van een enkele zondag, met alles erop en eraan. Vanaf 10 uur kun iedereen er terecht voor een fris pintje of iets ander. En tegelijk kan je genieten van de doortocht van de renners die zelfs verschillende keren zullen passeren. De titelstrijd kun je dan verder op het scherm volgen.”

Aan de Kernelle wordt een grote foto van André Defoort opgehangen en zullen er ook vele tricolore vlaggetjes verschijnen in het straatbeeld. Grote blikvanger wordt allicht het doek dat over het dak van de Kernelle wordt gespannen. “Dat is goed voor de overvliegende helicopter die het in beeld direct naar de huiskamers kan sturen. Meteen ook de gelegenheid om iedereen eraan te herinneren dat André zelf een heel degelijk coureur was met een palmares waarmee je nu zeker tot de top behoort.”, verduidelijkt schepen Soens. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten