Emiel baat nieuwe pastabar uit in de Ieperstraat

Emiel Vandenberghe in zijn pastazaak. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

In de Ieperstraat 49 is sinds eind augustus een nieuwe pastazaak te vinden. Zaakvoerder Emiel Vandenberghe is amper 23, maar ondernemen zit hem duidelijk in het bloed. Terwijl de ene zaak aan het opstarten is, droomt hij luidop van uitbreiding naar andere steden.

“Ik ging vroeger regelmatig meehelpen met vrienden die een foodtruck hebben. Dat vond ik leuk en ik zag er wel potentieel in. Een dik jaar geleden kocht ik mijn eigen pastakar en foodtruck. In de foodtruck hebben we geen vast aanbod, maar voorzien we alles wat de mensen willen. We gaan ermee naar feestjes en evenementen en hadden een tijdje een vaste standplaats”, vertelt Emiel Vandenberghe.

Geschikt pand

“Maar toen viel mijn oog op dit leegstand pand en werd rap duidelijk dat dit geschikt was om een vaste pastazaak van te maken. De foodtruck en de pastakar blijven bestaan, maar voortaan kunnen mensen ook genieten van de pasta’s van Passé-Vite ter plaatse in de pastabar. Momenteel is het nog enkel afhalen. We zijn de zaak nog wat aan het inrichten en het sanitair komt binnenkort in orde. Er zullen zitplaatsen zijn voor zestien personen. We hebben een ruim aanbod van elf soorten pastasauzen. Weldra komt daar ook nog streetfood en burgers bij.”

“Mijn moeder, Kathy Dehaene, staat in de zaak. Ikzelf werk nog ergens anders, maar spring ’s avonds en in het weekend bij. We zijn immers 7 op 7 open en in het weekend leveren we ook aan huis vanaf twee pasta’s.”

“Voor de naam van mijn zaak moest ik niet ver zoeken. Mijn ouders hebben vroeger nog een restaurant gehad met de naam Passé-Vite, dus ik heb deze naam gewoon overgenomen. Als deze zaak goed draait, sluit ik niet uit om ook nog op andere plaatsen en steden een gelijkaardige pastabar op te starten. Pasta is een heel gemakkelijk product om mee te werken en mensen zijn er dol op. Dus uitbreiding sluit ik zeker niet uit, maar eerst en vooral focussen we onze op de nieuwe zaak in de Ieperstraat.” (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.