Emelie Carnel (39) begint op 1 juli met horeca-avontuur De Kaffieklets

Emelie in haar nieuwe tearoom De Kaffieklets.©FODI
Emelie in haar nieuwe tearoom De Kaffieklets.©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Donderdag 1 juli opent Emelie Carnel de deuren van De Kaffieklets in de Weststraat. De tearoom is gevestigd in de nieuwe assistentiewoningen van ’t Roosje. Iedereen is er welkom.

Emelie (39) is getrouwd met Kevin Scherpereel, mama van Eli (16) en Kato (6). Het gezin woont in de Vlaanderenstraat, een zijstraat van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Emelie studeerde in de hotelschool Spermalie in Brugge, daarna had ze verschillende jobs in de horecasector. Ze schoolde zich om tot verzorgende en werkte tien jaar bij Familiehulp. De voorbije jaren liet de horeca haar echter niet los.

Ouderschapsverlof

Ze bleef denken aan een eigen zaak uitbouwen. “Het is toevallig dat ik hier ben verzeild geraakt”, vertelt Emelie. “Hilde Malfait en Martin Philippaert van ’t Roosje zijn de buren van mijn ouders. Mijn zoon zat ook in de gemeenteschool bij Hilde. We kennen Hilde en Martin dus. Toen ze in februari een opendeur hielden in de assistentiewoningen, kwamen we een kijkje nemen. Hilde vertelde dat ze nog niemand hadden voor de uitbating van de tearoom. Het begon weer te kriebelen. Ik sprak erover met mijn volledige gezin, dat unaniem vond dat ik mijn droom moest waarmaken. Na nog enkele besprekingen besloot ik op mijn werk ouderschapsverlof te nemen en deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Speelplein

De naam De Kaffieklets werd bedacht door haar man Kevin. De zaak is ideaal gelegen, dichtbij het centrum en toch niet langs de drukke Weststraat. Je neemt de verbindingsweg onder de assistentiewoningen ’t Roosje en je ziet de nieuwe tearoom. Een parkeerprobleem op het Marktplein of in de Weststraat? Geen probleem, want de verbindingsweg loopt van de West- naar de Sint-Amandsstraat en daar is er parking in overvloed. Positief aan De Kaffieklets is dat kinderen kunnen spelen op de speeltuigen van de Sint-Amandswijk. Terwijl mama en papa een koffie of biertje drinken, zien ze hun kroost buiten spelen. Binnen zijn er 36 plaatsen, op het terras kunnen er 20 mensen plaatsnemen.

“Ik geef het toe: in ’t begin zal het even wennen zijn. Als ik mijn vorige periode in de horeca vergelijk met nu, dan zijn er veranderingen qua technologie (nieuwe kassa’s) en wetgeving opgetreden, zoals het aanbrengen van allergielijsten. De basis blijft echter en dat is vriendelijk en vlot zijn. Ik werkte bij Familiehulp en zorgde voor de mensen. Ook in De Kaffieklets zal ik hetzelfde doen: zorgen dat de mensen worden gesoigneerd en dat ze heel tevreden naar huis vertrekken”, benadrukt Emelie.

Ook snacks en ijsjes

“Belangrijk om weten is dat in de tearoom niet enkel de bewoners van de assistentiewoningen ’t Roosje welkom zijn, maar ook alle andere mensen. Jong en oud mag een biertje of een koffie komen drinken. Op de kaart prijkt Kasteelbier, Rochefort, Omer, Duvel… ’s Middags verkopen we panini’s, croques en verse soep. In de namiddag kunnen de bezoekers ijsjes van Ola of een coupe met vers ijs van Cachet verkrijgen. Wie het wenst, kan pannenkoeken of taart eten. Op aanvraag kunnen er hier ook feestjes doorgaan. Als er iemand van de bewoners hier wil samenkomen met de familie, dan is dat geen probleem.”

De Kaffieklets is iedere dag open – behalve op woensdag – van 10 tot 18 uur, op vrijdag van 8 tot 19 uur en op zondag van 10.30 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier