Emanuel Decaestecker opent zomerbar in tuin van café De Oude Tramstatie in Oostnieuwkerke

Uitbater Emanuel Moaene in zijn zomerbar.©JOKE COUVREUR
Uitbater Emanuel Moaene in zijn zomerbar.©JOKE COUVREUR
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Emanuel Decaestecker, uitbater van café De Oude Tramstatie in Oostnieuwkerke, opende zaterdag de deuren van zijn zomerbar nabij het café. “Het is de bedoeling dat klanten hier de hele zomer buiten kunnen genieten.”

Net zoals veel andere horeca-uitbaters stond Emanuel Decaestecker zaterdag te popelen om de deuren van zijn horecazaak te heropenen. Emanuel koos voor een opmerkelijke oplossing. De tuin nabij het café werd ingericht tot een zomerbar. “Eigenlijk had ik vorig jaar al zo’n plan, maar dat viel door de coronacrisis en de daaraan gepaarde maatregelen in het water. Dit jaar is het wel mogelijk. Ik denk dat deze locatie perfect is om er een mooie zomer van te maken”, aldus de cafébaas.

Tot begin september

Het is de bedoeling dat de zomerbar tot begin september behouden blijft. “Normaal gezien open ik de deuren van het café zelf niet, al is dat voorlopig nog niet duidelijk. Zeker bij mooi weer is het echt fijn buiten zitten.” Ondertussen houdt Emanuel verder de maatregelen rond de coronacrisis in de gaten. “Het zou mooi zijn moesten we nog iets kunnen doen rond het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Afwachten, we zien wel wat de komende maanden brengt.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier